Duitslandweb logo Duitslandweb

Het Deutschlandticket wordt volgend jaar duurder

Kort nieuws - 9 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Deutschlandticket, waarmee mensen voor 49 euro per maand vrij door Duitsland kunnen reizen, wordt volgend jaar duurder. Hoe hoog de prijs voor het ticket in 2025 zal zijn is nog niet besloten.  

De ministers van Verkeer van de deelstaten kwamen maandag overeen dat een prijsstijging nodig is. In de herfst wordt bepaald hoeveel dat zal zijn. Het doel is om de "aantrekkelijkheid van het ticket" te behouden, zei Oliver Krischer (Groenen), minister van Verkeer in Noordrijn-Westfalen. Politici en reisorganisaties hebben kritiek geuit op de prijsverhoging, ze zijn bang dat het openbaar vervoer daardoor onaantrekkelijk wordt. 

Het Deutschlandticket, ook wel 49-euro-ticket genoemdis een digitaal en maandelijks opzegbaar abonnement. Sinds 1 mei 2023 kan er onbeperkt mee gereisd worden in regionale en lokale bussen, trams en treinen in heel Duitsland en op sommige trajecten in de Duits-Nederlandse grensstreek. Inmiddels is het ticket ongeveer 20 miljoen keer verkocht. 

De rest van dit jaar blijft het ticket 49 euro kosten, mits de federale regering haar beloofde financiële bijdragen doet. Dat is tot nu toe niet gebeurd, zei Christian Bernreiter (CSU), minister van Verkeer in Beieren. Vervoersbedrijven wachten dringend op het geld dat ze dit jaar hebben voorgeschoten, schrijft Tagesschau. Het goedkopere ov-ticket wordt door de overheid en de deelstaten gefinancierd, beide partijen dragen 1,5 miljard euro bij. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger