Duitslandweb logo Duitslandweb

Rammstein onder vuur na beschuldiging seksueel geweld

Kort nieuws - 5 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse band Rammstein is vorige week in opspraak geraakt door beschuldigingen van seksueel geweld. Vooral zanger Till Lindemann (60) wordt beticht van seksueel wangedrag tegenover jonge, vrouwelijke fans. 

Na beschuldigingen op sociale media onderzochten Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung en omroep NDR wat er waar is van de berichten van vrouwelijke Rammstein-fans dat ze gedrogeerd zijn op feestjes bij de concerten van de band. Ze zeggen seksueel misbruikt of lastig gevallen te zijn door Lindemann. Ook werden meisjes en vrouwen tijdens concerten en op sociale media 'gerekruteerd' voor afterparty's met Lindemann, stellen betrokkenen. Daar werden vrouwen seksueel lastiggevallen, blijkt volgens eerdergenoemde media uit de verklaringen van de vrouwen.

Er zou een 'Row Zero' zijn met vrouwelijke fans die op uitnodiging helemaal vooraan bij het podium staan. Vanuit deze Row Zero zouden ze dan zijn 'gecast' voor de feestjes.

Rammstein wijst de beschuldigingen van de hand. Volgens Der Spiegel willen de bandleden geen vragen beantwoorden. Vanaf 7 juni geeft de band vier concerten in München. Vandaag buigt het stadsbestuur over een verzoek van de Groenen om meer veiligheidsmaatregelen te treffen. Zo wil de partij in München onder meer een verbod op een 'Row Zero' en moeten er veilige zones in de concertzaal worden ingericht waar vrouwen in nood naartoe kunnen, zoals ook het Oktoberfest sinds kort heeft. De uitgever Kiepenheuer & Witsch heeft vrijdag de samenwerking met Lindemann beëindigd. Hij zou seksueel geweld verheerlijken in een pornovideo waarin zijn bij hen uitgegeven boek een rol speelt. Lees meer bij Der Spiegel en het uitgebreide onderzoek van Süddeutsche Zeitung (betaalmuur)

 

Reacties

Buddenbreuk - 21 juli 2023 07:44

Der Spiegel heeft veel onzinnige dingen over deze band publiceert,tot op heden is geen enkele bewijs geleverd voor deze vermeende sexuele intimidatie of pogingen tot aanranding/verkrachtingen of drugsgebruik/ko druppels of wat dan ook, Duitse justitie is verplicht onderzoeken te doen naar vermeende strafrechtelijke misdaden,

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger