Duitslandweb logo Duitslandweb

'Controle op onlinehandel speelgoed moet beter'

Kort nieuws - 24 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse milieu-organisatie BUND roept op om de onlinehandel in speelgoed veel beter te controleren. Vooral uit China komt steeds meer speelgoed dat te veel schadelijke stoffen bevat, en daar is onvoldoende controle op, constateert BUND in een advies.

Aanleiding voor het rapport is de toename van producten die niet aan de EU-normen voor schadelijke stoffen voldoen. Bij speelgoed gaat het vooral om poppen, speelslijm en opblaasproducten. Die bevatten in veel gevallen te veel weekmakers en andere stoffen. Meestal komen deze producten uit China.

De organisatie wijst er op dat vooral in de onlinehandel te weinig controles zijn. Ook de sancties bij overtredingen moeten zwaarder worden, waarschuwt BUND. Lees meer bij Der Spiegel en bij BUND

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger