Nieuwe Duitse ambassadeur in Nederland
Heinz-Peter Behr overhandigt geloofsbrieven aan koningin

Achtergrond - 9 september 2010

Duitsland heeft een nieuwe ambassadeur in Nederland. Heinz-Peter Behr volgt Thomas Läufer op. Volgens de nieuwe ambassadeur is het goed als Nederlanders en Duitsers elkaar nog beter leren kennen.

Nieuwe Duitse ambassadeur in Nederland
© Deutsche Botschaft/ M. Brandt
Heinz-Peter Behr verlaat paleis Noordeinde na het overhandigen van zijn geloofsbrieven.

Gisteren bezocht Behr koningin Beatrix. De overhandiging van zijn geloofsbrieven vormt het officiële begin van zijn nieuwe baan. Behr werd woensdag op paleis Noordeinde met het gebruikelijke ceremoniële protocol ontvangen: een erewacht, het volkslied en een eresaluut van vier tromroffels.

In een welkomstwoord op de site van de Duitse ambassade prijst Behr de vriendschappelijke en succesvolle samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Toch ziet hij ook ruimte voor verbetering. “In de Nederlandse media wordt Duitsland weliswaar over het algemeen gunstig gepresenteerd, maar toch dienen Duitsers en Nederlanders –vooral de jongeren- nog meer van elkaar te weten.” Hij betreurt het dat de kennis van de Duitse taal is afgenomen.

Heinz-Peter Behr volgt Thomas Läufer op die vanaf 2006 ambassadeur in Nederland was. Behr is 55 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen. De afgelopen jaren was hij werkzaam op de Duitse ambassade in Madagascar, leidde het consulaat-generaal in Sao Paolo (Brazilië) en was hoofd crisisstaf op het ministerie van Binnenlandse Zaken in Berlijn.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger