Duitslandweb logo Duitslandweb

'Minister Maas stuurt nieuwe Duitse ambassadeur naar de VS'

Kort nieuws - 18 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Buitenlandse Zaken Maas vervangt nog deze zomer de Duitse ambassadeur in de VS Peter Wittig. Dat meldt Spiegel Online.

Wittig is al negen jaar als ambassadeur in de VS actief, eerst bij de VN-vertegenwoordiging in New York, sinds 2014 in Washington. Hij gaat naar Londen en in zijn plaats wordt de diplomate Emily Haber ambassadeur in de VS, meldt de nieuwssite. Zij geldt als taaie en harde onderhandelaar.

De relatie tussen Duitsland en de VS is moeilijk. De betrekkingen worden belast door dreigementen van president Trump Duitse auto's extra te belasten en door onenigheid over de Duits-Russische pijplijn Nord Stream 2. Ook heeft Trump kritiek op de te geringe Duitse Navo-bijdrage. Merkel wordt volgende week vrijdag in Washington verwacht voor een crisisgesprek, aldus Spiegel Online.

De vervanging van de ambassadeur is onderdeel van een grotere personeelswisseling bij Buitenlandse Zaken. Zo gaat volgens Spiegel Online de huidige ambassadeur in China, Michael Clauss, naar Brussel, waar hij Reinhard Silberberg vervangt, die met pensioen gaat. Lees meer bij Spiegel Online

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger