Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse rechter: Uitstoot verkeer, gebouwen moet minder

Kort nieuws - 1 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bestuursrechter van de regio Berlijn-Brandenburg heeft donderdag bepaald dat de bondsregering zo snel mogelijk extra maatregelen moet nemen zodat in de sectoren verkeer en gebouwde omgeving de klimaatdoelen worden gehaald. 

De regering heeft in de klimaatbeschermingswetgeving reductiedoelen per sector vastgelegd. Als die doelen niet worden gehaald, moet voor de betreffende sector een zogenoemd Sofortprogramm met extra maatregelen worden gemaakt. In 2022 haalden de sectoren verkeer en gebouwde omgeving de doelen niet.

De regering dacht door tussentijdse aanpassingen in de wetgeving onder de verplichtingen uit te komen, maar die vlieger gaat volgens de rechter niet op. Voor de sectoren moeten extra maatregelen worden genomen die de uitstoot op korter termijn terugdringen.

De zaak was aangespannen door de natuur- en milieuorganisaties Deutsche Umwelthilfe en BUND. Die hopen dat nu bijvoorbeeld alsnog een maximumsnelheid op de snelweg wordt ingevoerd. Bij de sector gebouwde omgeving gaat het vooral om energiezuiniger maken van gebouwen. De regering kan nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak. Lees meer bij DPA

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger