Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering stopt subsidie op elektrische auto

Kort nieuws - 20 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft de subsidieregeling voor de aanschaf van een elektrische auto afgelopen zondag per direct gestopt. De 'milieubonus', die sinds 2016 ongeveer 10 miljard euro heeft gekost, werd betaald uit het Klimaat- en Transitiefonds, maar door dat fonds haalde het grondwettelijk hof een streep.

Wie al een aanvraag had ingediend, krijgt de subsidie nog, maar nieuwe aanvragen worden niet meer behandeld, maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zaterdag bekend. Dat de regeling zou stoppen, was al eerder besloten, maar de bonus zou worden afgebouwd en pas eind 2024 helemaal stoppen.

Maandag en dinsdag maakten steeds meer autofabrikanten bekend dat ze zelf de bonus gaan uitdelen aan kopers van een e-auto. Een deel van de bonus betaalden de fabrikanten al, nu willen ze ook het deel van de overheid bijleggen. De bonus kan maximaal 6.750 euro bedragen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger