Duitslandweb logo Duitslandweb

'AfD'ers voor plan om mensen uit Duitsland te verdrijven'

Kort nieuws - 10 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een aantal AfD-politici zou samen met een Oostenrijkse rechts-extremist een plan hebben besproken om miljoenen mensen uit Duitsland te verdrijven. Dat meldt het Duitse onderzoeksplatform Correctiv.

De AfD-politici, de Oostenrijkse rechts-extremist Martin Sellner en een aantal particuliere supporters zouden eind november een geheime ontmoeting hebben gehad in een hotel in de buurt van Potsdam bij Berlijn, meldt Correctiv, die op de dag van de ontmoeting in het hotel aanwezig was. Ze bespraken onder meer een door Sellner voorgesteld 'masterplan' van 'remigratie', van onder meer asielzoekers, statushouders en van Duitse staatsburgers met een migratie-achtergrond die 'niet voldoende geassimileerd' zijn. Volgens dat plan zouden miljoenen mensen uit Duitsland moeten worden verdreven, bijvoorbeeld naar een 'modelstaat' in Noord-Afrika. 

Officieel distantieert de rechts-radicale AfD zich van dit plan, maar Correctiv meldt van verschillende deelnemers te hebben vernomen dat op de bijeenkomst is besproken hoe deze strategie kan worden uitgevoerd als de AfD zou gaan regeren. De aanwezige AfD-politici zouden met het plan hebben ingestemd. Zo zou de fractievoorzitter van de AfD in Saksen-Anhalt, Ulrich Siegmund, hebben gezegd dat in zijn deelstaat het leven voor "deze klanten" zo onaantrekkelijk mogelijk moet worden gemaakt.

Ook de persoonlijk medewerker van AfD-partijvoorzitter Alice Weidel, Roland Hartwig, was volgens Correctiv bij de ontmoeting aanwezig. Zijn deelname laat zien dat rechts-extremistisch gedachtengoed tot in de top van de partij is doorgedrongen, aldus nieuwssite Tagesschau. Volgens Correctiv, dat over een uitnodiging voor de bijeenkomst beschikt, was het ook de bedoeling geld in te zamelen en moesten deelnemers 5.000 euro betalen. Een aantal aanwezigen heeft achteraf ontkend dat er geld moest worden betaald en zegt tegen het uitzetten van Duitse staatsburgers te zijn. Lees meer bij Tagesschau, FAZ.net en bij Correctiv

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger