Duitslandweb logo Duitslandweb

'Zee van licht voor democratie' bij demonstratie in München

Kort nieuws - 12 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Met een 'zee van licht voor de democratie' demonstreerden tussen de 75.000 en 100.000 mensen zondagavond in München tegen rechtsextremisme, racisme en haatzaaien. 

De deelnemers hielden tijdens de bijeenkomst onder meer kerstverlichting en telefoonlampjes in de lucht. Omdat het verder donker was, is het volgens de politie lastig in te schatten hoeveel demonstranten precies op de Theresienwiese aanwezig waren. De organisatie spreekt van 300.000 mensen.

Meerdere organisaties, waaronder Fridays for Future, hadden tot de demonstratie in München opgeroepen. De actie is volgens de organisatoren de aftrap van nog meer activiteiten in Beieren, schrijft de regionale omroep BR24. Wat precies is niet bekend. 

Op 21 januari was er ook een grote demonstratie in München tegen rechtsextremisme. Die moest worden afgebroken omdat er te veel mensen waren. Sinds de onthullingen over een bijeenkomst van invloedrijke AfD'ers en rechtsextremisten waar plannen werden besproken om immigranten het land uit te werken, gaan al weken in heel Duitsland honderdduizenden mensen de straat op tegen extreemrechts. De bezorgdheid over de verwachte winst van de AfD bij de verkiezingen in drie Oost-Duitse deelstaten in september speelt daarbij een grote rol. Lees meer bij BR24

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @br24

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger