Duitslandweb logo Duitslandweb

Links-extremisten claimen aanslag op Duitse Teslafabriek

Kort nieuws - 5 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In delen van de Duitse deelstaat Brandenburg en bij de Teslafabriek bij Berlijn is vanmorgen de stroom uitgevallen door brand in een hoogspanningsmast. De politie gaat uit van een aanslag. Een links-extremistische groepering heeft de aanslag op de Amerikaanse autobouwer inmiddels opgeëist. 

Door de stroomuitval moesten de medewerkers van de Teslafabriek in het Brandenburgse Grünheide worden geëvacueerd en is het werk er stilgelegd. Een als extreemlinks ingeschatte groepering, de Vulkangruppe, heeft vandaag gemeld dat zij de elektriciteitsmast in brand heeft gestoken om "Tesla te saboteren". De groep zegt "een aanslag op de elektriciteitsvoorziening" in de buurt van de fabriek te hebben gepleegd uit protest tegen de Amerikaanse producent van elektrische auto's. De zaak wordt onderzocht door de recherche-afdeling die over politiek gemotiveerde criminaliteit gaat.  

De Vulkangruppe wordt ervan verdacht ook in 2021 met brandstichting een aanslag op de Teslafabriek te hebben gepleegd. Toen verweet de groep Tesla niet groen, ecologisch en sociaal te zijn.  

De afgelopen dagen waren er protesten bij de fabriek van milieu-activisten, die willen voorkomen dat een bos in de buurt wordt gekapt voor de uitbreiding van het bedrijf. Tesla begon zijn productie in Duitsland in 2022. Ook bij de bouw van de fabriek waren er protesten tegen de kap van bossen en tegen het enorme waterverbruik. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Buddenbreuck - 13 maart 2024 15:50

Extreem links maakt de Media van deze Vulkangruppe, protest tegen Tesla is rechtvaardig natuurlijk niet met terror, Tesla is geen liefdadigheid instelling en milieu vriendelijke is de auto van Tesla ook niet werkelijk, te vertrouwen en veilig is deze auto ook niet blijkt uit verslaggeving van de TUV, een verkoopsucces is hij in Duitsland ook niet.....de toekomst ziet er niet zo best uit voor de elektrische auto in het algemeen, verboden wordt de verbrandingsmotor ook niet in de EU,

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger