Duitslandweb logo Duitslandweb

Kiezers zien liever andere SPD-lijsttrekker dan Scholz

Kort nieuws - 4 september 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse kiezers zien voor de Bondsdagverkiezingen van volgend jaar liever een andere lijsttrekker voor de SPD dan kanselier Olaf Scholz. Uit een peiling van onderzoeksbureau Insa blijkt dat stemmers minister van Defensie Boris Pistorius en partijvoorzitter Lars Klingbeil de voorkeur geven boven Scholz. 

Uit de peiling blijkt dat Pistorius een stuk populairder is dan Scholz: 44 procent ziet hem liever als lijsttrekker, tegenover 21 procent voor Scholz. Het verschil tussen Klingbeil en Scholz is kleiner, 30 procent tegenover 26 procent. Opvallend is dat SPD-kiezers een stuk positiever zijn over Scholz. Zij geven aan dat zij het liefst Scholz als lijsttrekker zien voor de verkiezingen van volgend jaar.

Scholz heeft in juli aangegeven opnieuw een gooi te willen doen naar het kanselierschap. De verkiezingen voor een nieuwe Bondsdag vinden op 28 september 2025 plaats. Lees meer bij Der Tagesspiegel of Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

CDU grootste in Saksen, AfD wint in Thüringen

CDU grootste in Saksen, AfD wint in Thüringen

De rechtsradicale AfD heeft flink gewonnen bij de verkiezingen in Saksen en Thüringen. De uitslag is dramatisch voor de regering Scholz.


Lees meer

Podcast Achtung: Verkiezingen in Oost-Duitsland

Podcast Achtung: Verkiezingen in Oost-Duitsland

In Thüringen, Saksen en Brandenburg zijn in september verkiezingen. De AfD wordt mogelijk de grootste partij. De redactie bespreekt de gevolgen.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger