Duitse komiek imiteert Bayern-trainer Van Gaal
Youtube-filmpje van typetje Van Gaal

Achtergrond - 26 augustus 2009

(28 augustus 2009) Voetbaltrainer Louis van Gaal heeft het zwaar te verduren bij Bayern München. Zijn prestigieuze club verloor dit weekeinde van een lelijk eendje en de populaire tv-komiek Matze Knop maakt de stugge Nederlander met zijn steenkolen-Duits tot een hilarisch typetje.

Nederlands voetbaltrainer met de grootste mond, Louis van Gaal, baart opzien in Duitsland. Na zijn eerste persconferentie als trainer van de topclub Bayern München oogstte hij lof vanwege zijn moedige poging om Duits te spreken.

Maar al snel had hij een eerste aanvaring met de pers - hij boorde een journalist de grond in die volgens hem niet goed genoeg op de hoogte was. Vervolgens verliet hij de persconferentie, ondanks pogingen van de perschef van Bayern München de situatie nog te redden. De Duitse kranten stonden er bol van.

Nu zijn club een dramatische start heeft gemaakt in het nieuwe Bundesligaseizoen - gigant Bayern München verloor van het kleine clubje FSV Mainz 05 - wordt al over zijn vertrek gespeculeerd, ook al beweert Van Gaal zelf dat daarvan geen sprake is. 

Zo'n opvallende persoon als de luidruchtige Nederlander vraagt ook in Duitsland bij grappenmakers om reactie. De Duitse imitator Matze Knop greep zijn kans: "Mir san mir, wir sind wir, und ich...eehh..bin ich".

Knops imitatie van Van Gaal (youtube)


Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger