Bij FC Bayern in de kleedkamer
Rondleiding door de Allianz Arena

Achtergrond - 28 maart 2007

De Allianz Arena is niet meer weg te denken uit München. Het stadion van de voetbalclubs Bayern München en de kleinere club TSV 1860 München is met zijn opvallende vorm een nieuw symbool voor de stad. Precies daarom brachten we een bezoek aan het thuisstadion van deze clubs.

In de perskamer krijg je de kans om je even de trainer te voelen en aan dezelfde tafel te gaan zitten. De perskamer heeft plaats voor ongeveer 250 journalisten. Het is wel apart om daar te zijn, er zitten zelfs nog koffievlekken op tafel van misschien wel een van de voetballers. Vervolgens eindelijk het bezoek aan de kleedkamers. Bij Bayern München is alles rood en iedereen heeft een vaste plek. Zo zie je dus bijvoorbeeld de foto van goalkeeper Olivier Kahn boven zijn kleedhokje hangen. De kleedkamers van de andere club TSV 1860 zijn precies hetzelfde ingericht, alleen verschilt de kleurencombinatie. De kleedkamers van de tegenstander zijn heel simpel en grijs, maar ze hebben wel een zwembad tot hun beschikking.

Waarom naar de Allianz Arena?

Als echte voetbalfan is het natuurlijk leuk om dit nieuwe stadion van binnen te kunnen bekijken. Maar je hoeft geen geweldige rondleiding te verwachten. De tour bestaat eigenlijk meer uit een opsomming van simpele feiten. Wanneer je het stadion na afloop uitloopt heb je niet het idee dat je er meer over weet dan ieder ander. De Allianz Arena-tour is vooral leuk voor de foto-momenten. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze in de kleedkamer van Roy Makaay en alle andere Bayern-spelers zijn geweest? Maar ook het bezoek aan de perskamer is uniek, net als in een compleet leeg stadion staan. Ben je een echte voetballiefhebber dan is het wel een bezoek waard, maar eigenlijk vooral door de kleedkamers.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger