De Muur in 3D
Nieuws

Achtergrond - 6 juli 2009

(6 juli 2009) Archiefbeelden laten goed zien hoe de Muur eruit zag. Maar de camera’s konden niet overal bij. De omroep Deutsche Welle maakte een 3D-animatie van de Muur en de Duits-Duitse grens die 16 miljoen Oost-Duitsers opsloten in de DDR.

Fragment uit 'Eingemauert'. Afb: Deutsche WelleDe tien minuten durende animatie 'Eingemauert' ('ingemetseld') richt zich op twee plekken op de grens tussen de Bondsrepubliek en de DDR. Het eerste deel laat de Muur zien rond de Bernauer Strasse, de plek waar nu het officiële monument voor de Berlijnse deling is gevestigd. Het tweede deel gaat verder in op de Duits-Duitse grens bij Hötensleben in Saksen-Anhalt.

Historici en televisiemakers werkten samen om twintig jaar na de val van de Muur een zo reëel mogelijk beeld van de Duitse deling te geven. “Er zijn te weinig restanten van de Muur en Duits-Duitse grens over om de betekenis ervan duidelijk te maken aan de komende generatie”, aldus algemeen directeur Erik Bettermann van Deutsche Welle op de website van de Duitse wereldomroep. De film is daarom vooral gericht op een jonger publiek dat de Duitse deling nooit zelf heeft meegemaakt.

Voor de film is gebruik gemaakt van archiefbeelden en strategische kaarten van de Muur en de Duits-Duitse grens. Het heeft ruim honderdduizend uur gekost om de gegevens te verwerken en om te zetten in een levensechte computeranimatie. De animatie is voorzien van commentaar in het Duits, Engels, Spaans en Arabisch.

                                                                                        Deutsche Welle Online

Zie ook:

Eingemauert (video) 

Afbeelding:

Deutsche Welle Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger