Duitse mannen verknocht aan 'hotel mama' 
Opmerkelijk nieuws uit Duitsland

Achtergrond - 31 maart 2009

'Hotel Mama' geliefd bij Duitse mannen

Afb: dierk schaeffer, www.flickr.com(31 maart 2009) Steeds meer jonge Duitsers wonen nog bij hun ouders. Vooral mannen blijken verknocht aan 'hotel mama'. Bijna de helft van de 25-jarige mannen woont nog niet op zichzelf, zo berekende het Duitse bureau voor statistiek. Ook op latere leeftijd blijft het ouderlijk huis aantrekkelijk. Zo is een op de acht mannen van 30 jaar nog niet uitgevlogen. 

Omstreden kledingmerk verkocht aan Arabische investeerder

T-shirt van Thor Steinar. Afbeelding: Thorsteinar.de(25 maart 2009) De verkoop van het omstreden Duitse kledingmerk Thor Steinar aan een Arabische investeerder heeft onder zijn dragers tot ophef geleid. Het merk is populair in extreem-rechtse kringen. Die discussiëren nu op internet of ze het merk nog moeten dragen. “Ik vind gedoe om mijn kleren niet erg als het om mijn ideologie gaat, maar niet voor iemand uit Dubai,” aldus ene ‘Hagelsturm’.

Zwitserland moet geen Duitse vliegtuigen meer

De Eurofighter van het deels Duitse EADS-consortium. Afbeelding: Eurofighter.com(25 maart 2009) Duitsland heeft het na zijn verbale aanvallen op het Zwitserse bankgeheim verbruid bij de Zwitserse minister Maurer van Defensie. Eerder ruilde Maurer zijn Duitse dienstwagen al demonstratief in voor een Franse. Nu zet hij ook de aankoop van nieuwe straaljagers van Duitse makelij op de tocht. Die Franse of Zweedse vliegtuigen zijn volgens Maurer opeens zo gek nog niet.

Atheïsten adverteren nu ook op Duitse stadsbussen

Afb: LeoLonden, www.flickr.com(18 maart 2009) Na Groot-Brittannië en Spanje kon Duitsland natuurlijk niet achterblijven. In Berlijn, München en Keulen zijn veel stadbussen voorzien van een atheïstische boodschap. "Er is hoogstwaarschijnlijk geen God", staat voor de komende drie maanden op de bussen te lezen. De goddeloze initiatiefnemers zamelen nu op internet geld in voor verdere publieke acties.

Duitsers laten hun biertje staan

Afb: only point five, www.flickr.com(18 maart 2009) De Duitse bierdrinker is een stuk minder dorstig dan voorheen. In januari daalde de verkoop van bier met 18,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Noordrijn-Westfalen is het pilsje uit de gratie. Daar daalde de verkoop met 30%. Van de vijftien deelstaten drinkt alleen Saksen-Anhalt vrolijk door. Alleen daar steeg de verkoop en wel met 11%.

Keulse kartonnen dozen redden archief Adenauer


Bron:dpa/picture-alliance(13 maart 2009) Het hele archief van oud-kanselier Adenauer is ongeschonden uit de puinhopen van het ingestorte Keulse archief gehaald. De stukken zaten in zogeheten ‘Kölner Kartons', Keulse kartonnen dozen die stabieler en groter zijn dan andere archiefdozen. Andere archiefstukken liggen zeker nog een jaar in de 28 meter diepe krater.

DDR-zanger houdt kinderen thuis van 'onveilige school'

(13 maart 2009) Gerhard Schöne, een bekende DDR-zanger, houdt na de schietpartij in Winnenden zijn kinderen thuis "zolang scholen niet veilig zijn". Hij is mede-initiator van de actie Keine Mordwaffen als Sportwaffen. Doel is een verbod van zware wapens voor privégebruik. Schöne ziet het wapenrecht als oorzaak van het schietdrama.

Boek moet van technocraat Steinmeier mens maken

Bron: Flickr.com/SPD Niedersachsen(12 maart 2009) SPD-kanselierskandidaat Steinmeier presenteerde op de Buchmesse Leipzig zijn boek ‘Mein Deutschland. Wofür ich stehe’. Het moet "van de technocraat een echt mens maken", aldus de Süddeutsche Zeitung. Steinmeier distantieert zich in zijn boek van voorganger Schröder: “Ik heb gezond verstand en een diepe afkeer van opscheppen.”

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger