Kort nieuws Corona in Duitsland

Mondkapjes centraal in nieuw Duits coronabeleid

Kort nieuws - 12 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach heeft een nieuwe infectieziektenwet voorgesteld om een nieuwe coronacrisis in de herfst te voorkomen. Zijn concept leunt sterk op mondkapjes.

Lees meer

Duitse minister adviseert vierde prik voor volwassenen

Kort nieuws - 15 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister voor Gezondheidszorg, Karl Lauterbach, adviseert alle volwassenen die dat willen om in overleg met de huisarts een vierde corona-vaccinatie te nemen. Dan hebben ze minder kans op besmetting en minder kans op Long-covid (chronische covid-klachten). Dat zei hij in gesprek met weekblad Der Spiegel.

Lees meer

Evaluatie Duitse coronabeleid: Mondkapjes effectief

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Om een coronastrategie voor de herfst uit kunnen werken, heeft de Duitse regering eerst een commissie van experts het coronabeleid van de afgelopen jaren laten evalueren. Vrijdag werd de evaluatie gepresenteerd.

Lees meer

Coronatests niet meer gratis in Duitsland

Kort nieuws - 24 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een coronatest gaat in Duitsland vanaf 1 juli drie euro kosten. Het gaat hierbij om de tests buiten de deur, niet om zelftests.

Lees meer

Lauterbach rekent op coronamaatregelen in herfst

Kort nieuws - 17 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheidszorg Karl Lauterbach kondigt aan dat vanaf oktober waarschijnlijk weer coronamaatregelen gaan gelden.

Lees meer

Zomergolf: minister adviseert mondkapjes en booster

Kort nieuws - 15 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal corona-besmettingen loopt in Duitsland zo snel op dat de minister van Gezondheid Karl Lauterbach spreekt van een zomergolf. Door het ontbreken van maatregelen en de opkomst van nieuwe corona-varianten BA.4 en BA.5 valt het seizoenseffect (minder besmettingen in de zomer) dit jaar tegen, stelt hij. 

Lees meer

Duitsland versoepelt inreisregels

Kort nieuws - 25 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de zomermaanden hoeven reizigers naar Duitsland geen coronabewijs meer te kunnen tonen. Minister Lauterbach van Gezondheid wil de 3G-regel voor inreizen vanaf 1 juni tijdelijk buiten werking stellen.

Lees meer

Duitsland adviseert vaccinatie voor alle 5- tot 11-jarigen

Kort nieuws - 24 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse vaccinatiecommissie StiKo adviseert een corona-vaccinatie voor alle 5- tot 11- jarigen. Tot nu toe was vaccinatie in deze leeftijdsgroep wel mogelijk, maar gold er nog geen algemeen advies.

Lees meer

Politie vermoedt miljardenfraude met tests

Kort nieuws - 24 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Corona-testlocaties in Duitsland hebben vermoedelijk op grote schaal fraude gepleegd met de afrekening van coronatests. De bedrijven krijgen een vergoeding van de overheid per afgenomen test en melden in sommige gevallen veel meer tests dan ze daadwerkelijk hebben afgenomen, bevestigt de landelijke recherche tegenover een onderzoekscollectief van Süddeutsche Zeitung, NDR en WDR.

Lees meer

Duitsland wil vierde vaccinatie voor iedereen mogelijk maken

Kort nieuws - 19 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering wil voor de herfst een vierde corona-vaccinatie voor iedereen mogelijk maken. Daarvoor worden grote hoeveelheden nieuwe vaccins besteld, die nu nog ontwikkeld worden.  

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger