Duitslandweb logo Duitslandweb

Lothar Wieler stopt als RKI-directeur

Kort nieuws - 12 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Directeur Lothar Wieler van het Robert-Koch-Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft zijn ontslag ingediend. Dat heeft het RKI woensdag bekendgemaakt. Wieler behoorde tijdens de coronapandemie in Duitsland tot de bekendste gezichten. De RKI-directeur informeerde in talloze persconferenties over de corona-situatie in het land.

Lothar Wieler legt per 1 april zijn ambt als directeur van het Robert-Koch-Institut neer. De RKI-baas wil zich "op nieuwe uitdagingen op het gebied van onderzoek en onderwijs concentreren". De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbauch (SPD) bedankt de RKI-directeur voor zijn "uitzonderlijke verdiensten" en stelt dat Duitsland zonder Wieler "beduidend slechter door de pandemie zou zijn gekomen".

Wieler was sinds 2015 directeur van het Duitse gezondheidsinstituut. Hij heeft met name de modernisering van het Robert-Koch-Institut aanzienlijk bevorderd, aldus het RKI in een verklaring. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger