Kort nieuws Verkiezingen 2021

Berlijn herhaalt verkiezingen: FDP verliest een zetel

Kort nieuws - 12 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse media spreken van een 'Mini-Bundestagswahl': In enkele kiesdistricten in Berlijn zijn zondag de bondsdagverkiezingen van 2021 overgedaan. Daar zijn destijds zoveel fouten gemaakt dat de uitslag ongeldig is verklaard.

Lees meer

Bondsdagverkiezing moet over in delen van Berlijn

Kort nieuws - 11 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdagverkiezingen van september 2021 zijn in Berlijn zo chaotisch verlopen dat de Bondsdag afgelopen nacht heeft besloten dat ze over moeten worden gedaan in 431 van de 2256 kiesdistricten in Berlijn.

Lees meer

Bondsdag kiest Scholz tot nieuwe kanselier

Kort nieuws - 8 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Woensdagmorgen heeft de Bondsdag Olaf Scholz gekozen tot nieuwe kanselier. Hij kreeg 395 stemmen. De Bondsdag nam eerder afscheid van Merkel met een lange staande ovatie.

Lees meer

Karl Lauterbach nieuwe minister van Gezondheid

Kort nieuws - 6 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De SPD heeft maandagmorgen bekendgemaakt welke ministers de partij levert voor de nieuwe regering van Olaf Scholz. Bondsdaglid en gezondheidsexpert Karl Lauterbach wordt minister van Gezondheid. Hij volgt CDU'er Jens Spahn op.

Lees meer

SPD en FDP keuren regeerakkoord goed

Kort nieuws - 6 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De SPD en de FDP hebben op hun partijcongressen het regeerakkoord van de nieuwe regering van SPD, Groenen en FDP goedgekeurd. De uitslag van de ledenstemming van de Groenen wordt vandaag verwacht. Update 18.00 uur: Ook de Groenen hebben het akkoord goedgekeurd.

Lees meer

Duitse Groenen maken ministers bekend

Kort nieuws - 26 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Groenen hebben bekendgemaakt welke ministers ze willen opstellen in het nieuwe kabinet. Zoals verwacht wordt Robert Habeck vice-kanselier en minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming. Annalena Baerbock wordt minister van Buitenlandse Zaken.

Lees meer

'Duitse coalitiepartijen komen deze week met regeerakkoord'

Kort nieuws - 23 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De SPD, de Groenen en de FDP komen nog deze week met een regeerakkoord. Dat melden Duitse media op basis van informatie van betrokkenen bij de coalitie-onderhandelingen. SPD-leider Olaf Scholz zou dan in de week van 6 december tot kanselier kunnen worden gekozen. 

Lees meer

Duitse coalitie-onderhandelingen in nieuwe fase

Kort nieuws - 10 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Deze woensdag om 18 uur wordt van de ruim twintig werkgroepen die het regeerakkoord van SPD, Groenen en FDP voorbereiden, een eerste rapportage verwacht. 

Lees meer

Merkel met mogelijk opvolger Scholz op G20-top

Kort nieuws - 1 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Demissionair kanselier Merkel (CDU) heeft zoals gebruikelijk met haar demissionair minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) deelgenomen aan de top van de G20 in Rome. Bijzonder ditmaal was dat Scholz haar waarschijnlijk zal opvolgen als kanselier. Volgens Duitse media had Merkel Scholz uitgenodigd als gelijkwaardig gesprekspartner bij alle belangrijke afspraken van Merkel en presenteerde ze hem als haar waarschijnlijke opvolger.

Lees meer

SPD en Groenen stemmen in met coalitie-onderhandelingen

Kort nieuws - 18 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De SPD en Bündnis 90/Die Grünen hebben ingestemd met coalitie-onderhandelingen voor een zogenoemde stoplichtcoalitie van SPD, Groenen en FDP (naar de partijkleuren rood-geel-groen). De goedkeuring van de liberale FDP wordt vandaag verwacht. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger