Artikelen

NAVO-veiligheidsconferentie in München

Achtergrond - 6 februari 2004
(6 februari 2003) Morgen begint in het Beierse München de jaarlijkse NAVO-veiligheidsconferentie. Vandaag komen de ministers van Defensie van de NAVO-lidstaten al bijeen voor een informele ontmoeting. Dat betekent ook dat minister Rumsfeld van de Verenigde Staten voet aan wal zet in "het oude Europa".
Lees meer

54ste Berlinale begint vanavond in Berlijn

Achtergrond - 5 februari 2004
(5 februari 2004) Vandaag begint in Berlijn de 54ste Berlinale, één van Europa's grootste en bekendste filmfestivals. Tot 15 februari worden er 394 films uit tachtig landen getoond in verschillende categoriën. Er zullen 42 prijzen uitgereikt worden door twintig jury's en de Duitse hoofdstad zal weer overspoeld worden met Promi's, Duits voor beroemdheden.
Lees meer

Voetbalkoorts in München, geldzorgen in Leipzig

Achtergrond - 4 februari 2004
(4 februari 2004) De voorbereidingen voor het wereldkampioenschap voetbal in 2006 lopen in Beieren op volle toeren. Onlangs maakte de wereldvoetbalorganisatie FIFA bekend dat het officiële openingsfeest van het WK 2006 in München zal worden gehouden. Reden voor de regering van minister-president Stoiber om een 'Task Force Fußball WM' op te richten en München tot hoofdstad van het wereldvoetbal uit te roepen.
Lees meer

Eéndagsvliegen of blijvertjes?

Boeken - 3 februari 2004
Wladimir Kaminer en Benjamin Lebert zijn jonge, succesvolle schrijvers, van wie het debuut veel stof deed opwaaien. Ze hebben recentelijk allebei een nieuw boek uitgebracht. Kunnen ze met 'Mein deutsches Dschungelbuch' en 'Der Vogel ist ein Rabe' de hooggespannen verwachtingen, die aan de opvolger van een succes kleven, waarmaken?
Lees meer

Naar de dokter

Columns - 2 februari 2004
(2 februari 2004) Terwijl mijn buurjongen krom van de pijn in zijn rug op de bank ligt, zoek ik naar zijn portemonnee. Sinds 1 januari moet iedere ziekenfondsverzekerde in Duitsland bij het bezoek aan een arts een eigen bijdrage van 10 euro betalen. En deze Praxisgebühr geldt, zo is mij net door de artsencentrale meegedeeld, ook als de arts bij jou op bezoek komt.
Lees meer

Duitse handballers Europees kampioen

Achtergrond - 2 februari 2004
(2 februari 2004) Duitsland is gisteren in Slovenië Europees kampioen handbal geworden. Het Duitse team won van het gastland met 30-25 (16-10). Hiermee heeft het zijn grootste handbalsucces sinds de olympische overwinning van de DDR in 1980 en de wereldtitel van de BRD in 1978 behaald.
Lees meer

Logboek: februari 2004

Achtergrond - 1 februari 2004
Vrijdag 20 februari Eindelijk is het zover: de eerste bijeenkomst van de gloednieuwe schoolkrantredactie van het
Lees meer

Op naar een lege samenleving?

Achtergrond - 1 februari 2004
De Duitse samenleving zal bovendien rekening moeten houden met minder voor de hand liggende - maar daarom niet minder ernstige - gevolgen…
Lees meer

Hoe werkt het pensioenstelsel in Duitsland?

Achtergrond - 1 februari 2004
Dit is een tekst uit een dossier over vergrijzing in Duitsland uit 2003. Een actueel overzicht van het Duitse pensioenstelsel vindt u in het Naslagwerk Economie >>
Lees meer

De gevolgen van vergrijzing

Achtergrond - 1 februari 2004
levensverwachting 'International Action Plan on Ageing' Het…
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger