Redactie Duitslandweb

Duitse bezuinigingsdrift ter discussie

Achtergrond - 27 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse bezuinigingsdrift ter discussie
Paul de Grauwe van de London School of Economics en Ton Nijhuis van het Duitsland Instituut spraken met presentator Peter van Ingen 19 februari in Buitenhof over het economische beleid van de Duitse regering. Duitsland bezuinigt flink. Dat voorbeeld moeten we vooral niet volgen, betoogt Paul de Grauwe.
Lees meer

Duitsland herdenkt slachtoffers neonazi-moorden

Achtergrond - 23 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitsland herdenkt slachtoffers neonazi-moorden
Duitsland herdenkt vandaag de tien slachtoffers van de aanslagen die drie neonazi’s tussen 1999 en 2009 pleegden. Kanselier Merkel vroeg bij een staatsplechtigheid in Berlijn de families van de slachtoffers om vergeving. De herdenking van vandaag stond in het teken van het schuldbewustzijn van de Duitse staat.
Lees meer

Nieuw rapport over Loveparade vernietigend voor organisatie

Kort nieuws - 16 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een nieuw rapport over de Loveparade van 2010 in Duisburg, waarbij 21 doden en meer dan 500 gewonden vielen, is vernietigend over de organisatie. Het rapport is door een Britse expert opgesteld in opdracht van het Duitse Openbaar Ministerie. Uit het onderzoek blijkt dat al voor het dansevenement duidelijk was dat de oprit waar de slachtoffers vielen te smal was. Bovendien waren er ook nog eens dranghekken geplaatst, die er helemaal niet hadden mogen staan. Vandaag stapt burgemeetser Sauerland van Duisburg op die zondag in een referendum door de bevolking werd weggestemd. Lees meer bij Spiegel Online >>
Lees meer

62e Berlinale in teken van omwentelingen

Achtergrond - 6 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb 62e Berlinale in teken van omwentelingen
Berlijn maakt zich op voor de start van de 62e Berlinale, het vermaarde internationale filmfestival. In 10 dagen worden bijna 400 films vertoond, waaronder ook een aantal Nederlandse producties. Maar liefst drie Duitse films dingen mee naar de prestigieuze hoofdprijs, de Gouden Beer.
Lees meer

Duitse netwerksite StudiVZ verliest van Facebook

Achtergrond - 5 januari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse netwerksite StudiVZ verliest van Facebook
Hoewel Duitsers hoge eisen stellen aan de bescherming van hun privacy, trekken Duitse jongeren massaal naar Facebook. Ze keren het veiligere Duitse sociale netwerk StudiVZ de rug toe. "Het is een Duitse schizofrenie."
Lees meer

Economische adviseurs: pensioenen op den duur naar 69 jaar

Kort nieuws - 4 januari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In 2007 besloot Duitsland de pensioengerechtigde leeftijd op den duur te verhogen naar 67 jaar. Het economisch adviesorgaan van de bondsregering vindt dat niet ver genoeg gaan. De zogeheten groep Wirtschaftsweisen pleit voor een verhoging op termijn tot 69 jaar. Lees meer bij de Berliner Morgenpost >>
Lees meer

‘Positie president Wulff onhoudbaar geworden’

Achtergrond - 3 januari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb ‘Positie president Wulff onhoudbaar geworden’
President Wulff raakt steeds verder in het nauw. Na de ophef over zijn omstreden lening, vlak voor kerst, ligt hij nu onder vuur omdat hij geprobeerd heeft kritische artikelen over hemzelf en zijn familie tegen te houden. Oppositie- en regeringspartijen eisen opheldering, volgens de Duitse media is zijn positie onhoudbaar geworden.
Lees meer

Neelie Kroes benoemt Guttenberg tot adviseur

Achtergrond - 12 december 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Neelie Kroes benoemt Guttenberg tot adviseur
Karl-Theodor zu Guttenberg wordt adviseur van de Europese Commissie op het gebied van internetvrijheid. Eerder dit jaar trad hij af als minister van Defensie omdat hij plagiaat had gepleegd in zijn proefschrift. Eurocommissaris Kroes, die hem als adviseur heeft aangetrokken, maakt dat niet uit. “Ik zoek talenten, geen heiligen.”
Lees meer

Wie ‘guttenbergt’ is een ‘Epic Fail’

Achtergrond - 5 december 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Wie ‘guttenbergt’ is een ‘Epic Fail’
Swag, een benijdenswaardige, nonchalant-coole uitstraling, is het Duitse jeugdwoord van het jaar 2011 geworden. Het is voor het eerst dat een Engels begrip de lijst aanvoert.
Lees meer

Opmerkelijk: Van der Valk koopt jachtslot Honecker

Achtergrond - 22 november 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Opmerkelijk: Van der Valk koopt jachtslot Honecker
Voor het luttele bedrag van 3,4 miljoen euro is het jachthuis van de voormalige SED-leider Erich Honecker nu in handen van de Nederlandse hotelketen Van der Valk.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger