Josta van Bockxmeer

Josta van Bockxmeer
© DIA

Josta van Bockxmeer is journalist. Tot mei 2018 was ze redacteur bij Duitslandweb en verzorgde ze de eindredactie voor de Duitslanddesk. Ze werkt onder meer voor Het Financieele Dagblad. Tussen 2006 en 2016 woonde ze met onderbrekingen in Berlijn, waar ze literatuurwetenschap en filosofie studeerde. Tijdens haar studie schreef ze onder andere voor de Duitse krant Der Tagesspiegel en liep ze stage bij de taz. Voor Duitslandweb schreef Josta van Bockxmeer onder andere over de overgang naar duurzame energie en over maatschappelijke onderwerpen als migratie, armoede en sociale bewegingen.

Josta van Bockxmeer is ook op Twitter te vinden.

Rivalen in het voetbal, vrienden in de tulpen

Achtergrond - 24 maart 2011 - Auteur: Josta van Bockxmeer Rivalen in het voetbal, vrienden in de tulpen
Tulpen en voetbal, die belangstelling hebben Duitsers en Nederlanders gemeen. ‘Duitsland, land van dichters en denkers’ is dit jaar het thema van de bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Bettina Wulff, de vrouw van bondspresident Christian Wulff, opende woensdag het nieuwe seizoen. “Eén ding staat vast: de Nederlanders zijn onbetwist wereldkampioen tulpen kweken.”

Lees meer

Muziek - Söhne Mannheims in de Melkweg

Achtergrond - 11 maart 2011 - Auteur: Josta van Bockxmeer Muziek - Söhne Mannheims in de Melkweg
In Duitsland vullen ze stadions, in Nederland zijn ze vrijwel onbekend: de Söhne Mannheims. Zaterdag 12 maart speelt de veertienkoppige band in de Melkweg in Amsterdam. Het concert is al weken uitverkocht.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger