Dag van de Duitse taal 2024
De Duitse taal in het zonnetje

Veranstaltung des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Donnerstag 10 Oktober 2024
Ort: Landelijk
Information:

Meer informatie via machmit.nl

Dag van de Duitse taal 2024
© Sergey Novikov via Canva.com

Op donderdag 10 oktober 2024 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is 'Gaming'.

Duitsland is niet het eerste waar je bij het thema 'Gaming' aan denkt, maar veel computergames zijn deels ontwikkeld in Duitsland, er is een Computerspielemuseum in Berlijn en Duitse jongeren gamen natuurlijk net zo enthousiast als de Nederlandse jeugd. En wist je dat Mensch ärgere dich nicht is bedacht door een Duitser? 

Op de Dag van de Duitse taal kunnen schoolklassen meedoen aan onze interactieve webquiz over het thema 'Gaming'. De klas met de meeste goede antwoorden wint een Duits etentje, gesponsord door uitgever Noordhoff. Ook is er dit jaar weer een interactieve online Escape Room. De Actiegroep Duits ondersteunt scholen bovendien met lesideeën.

Lees meer over de Dag van de Duitse taal. 

 

Over de Actiegroep Duits: 
Met de Actiegroep Duits bundelen zes partners hun krachten om het besef van het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande, Nuffic en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA).

Meer informatie op de website machmit.nl


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern