Tentoonstelling van het werk van Markus Selg

Veranstaltung Dritter

Datum: Samstag 12 September 2015 bis 3 Januar 2016
Ort: De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem
Zugang: Zie website van De Hallen Haarlem
Tentoonstelling van het werk van Markus Selg
© Köppner
Markus Selg

Wat is echt en wat is schijn? is een centrale vraag in het werk van Markus Selg. De Duitse kunstenaar onderzoekt wat het betekent om in een wereld te leven waarin het gros van de beelden alleen nog maar digitale data, bits and bytes zijn. Het werk van Selg zal vanaf 12 september te zien zijn in De Hallen in Haarlem.

 

 

Vragen als 'Wat is een 'echt' of authentiek beeld en wat is reproductie of imitatie?' worden door de Duitse kunstenaar Markus Selg (1974, Singen) gesteld en verwerkt in zijn kunst.

In zijn sculpturen, collages, installaties en films verwerkt Selg voorwerpen en beeldelementen uit verschillende tijdperken en culturen. Zijn werk is nu eens traditioneel en ambachtelijk, dan weer hoogtechnologisch. Hij onderzoekt wat het betekent om in een wereld te leven waarin het gros van de beelden alleen nog maar digitale data zijn, bits and bytes. Dat resulteert in een beelduniversum dat onvoorstelbaar divers is en waarin zowel computergames als sci-fi films, Wagner en Gaugain, beelden uit Benin en de Aztekenkoning Montezuma een rol spelen.

De tentoonstelling is een samenwerking van De Hallen Haarlem, het Institut für Auslandsbeziehungen (IfA) en het Goethe-Institut Niederlande.

Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u naar de website van De Hallen Haarlem.

Tag: kunst, cultuur

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern