Stunde Null - Die Kunstbewegung ZERO
Documentaire ingeleid door Margriet Schavemaker

Veranstaltung Dritter

Datum: Donnerstag 17 September 2015 um 20:00 Uhr
Ort: Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Information: taal inleiding: Nederlands - taal documentaire: Duits/Frans/Engels met ondertitels
Zugang: toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00 | studenten: gratis
Stunde Null - Die Kunstbewegung ZERO
© Goethe Institut Amsterdam

Deze documentaire is gewijd aan de toonaangevende avant-garde beweging na de Tweede Wereldoorlog en bevat interviews met Otto Piene, Günther Uecker en Heinz Mack die vertellen over het begin, de eerste ideeën en vroege metgezellen.

In de jaren 50 en 60 van de twintigste eeuw experimenteerde de kunstenaarsgroep ZERO met de meest innovatieve materialen en media. Na de zware oorlogsjaren wilden de aan dit internationale netwerk verbonden kunstenaars de kunst een nieuwe toekomst geven. De documentaire 'Stunde Null - Die Kunstbewegung ZERO' is gewijd aan de toonaangevende avant-garde beweging na de Tweede Wereldoorlog en bevat interviews met Otto Piene, Günther Uecker en Heinz Mack die vertellen over het begin, de eerste ideeën en vroege metgezellen. Bovendien geven kunsthistorici een commentaar op de ZERO-beweging. De curator van de tentoonstelling, Margriet Schavemaker, zal een inleiding geven over de geschiedenis van ZERO.

Goethe-Institut Niederlande i.s.m. ZERO Foundation, Galerie Till Breckner, Stedelijk Museum en Genootschap Nederland Duitsland.
D 2014, 52 min., regie: Anna Pflüger en Marcel Kolvenbach

Voor tickets en info, zie de website van het Goethe Institut Amsterdam

 

Tag: film, kunst

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern