Martin Assig in gesprek met Maurits van de Laar

Veranstaltung Dritter

Datum: Samstag 31 Oktober 2015 um 14:00 Uhr
Ort: Goethe-Institut, Westersingel 9, Rotterdam
Information: Voertaal Duits
Zugang: Gratis, reserveren aanbevolen
Martin Assig in gesprek met Maurits van de Laar
© Museum Boijmans van Beuningen

Ter gelegenheid van de tentoonstelling organiseert het Goethe-Institut Rotterdam een artist talk met Martin Assig. Maak tijdens dit gesprek informeel kennis met de kunstenaar.

Martin Assig (Schwelm, 1959) haalt zijn inspiratie uit vele bronnen zoals religieuze tradities, folklore, rituelen, muziek van Bach, kunst van Edvard Munch en Paul Klee, literatuur van Marguerite Duras en de Russische schrijvers. Tekening na tekening komt voort uit een geduldig werkproces, zoals monniken werkten aan middeleeuwse manuscripten, of zoals bij stripboeken. Dit najaar is zijn werk te zien in de solotentoonstelling Glückhaben in het Museum Boijmans Van Beuningen. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het Haus am Waldsee te Berlijn.

Maurits van de Laar, eigenaar van de gelijknamige galerie te Den Haag en sinds 1998 vertegenwoordiger van de kunstenaar, gaat met Martin Assig in gesprek. Bezoekers van de artist talk ontvangentevens een gratis ticket voor de tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.De tentoonstelling Glückhaben is te zien van 31 oktober 2015 t/m 21 februari 2016.

Martin Assig in gesprek met Maurits van de Laar  wordt mede mogelijk gemaakt door het Museum Boijmans Van Beuningen en het Goethe Institut Niederlande.

Voor reserveringen mail naar: cultuur@rotterdam.goethe.org

Tag: kunst

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern