Ann Demeester in gesprek met Markus Selg
Artist Talk

Veranstaltung Dritter

Datum: Donnerstag 3 Dezember 2015 um 20:00 Uhr
Ort: Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Information: voertaal Duits
Zugang: € 5,00 | met korting: € 3,00

Op donderdag 3 december gaat Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Musuem, op uitnodiging van het Goethe Institut in gesprek met de Duitse kunstenaar Markus Selg over zijn werk. Hij verwerkt in zijn sculpturen, collages, installaties en films voorwerpen en beeldelementen uit verschillende tijdperken en culturen.

Selg onderzoekt wat het betekent om in een wereld te leven waarin het gros van de beelden alleen nog maar digitale data zijn, bits en bytes. Wat is de relatie tussen technologie en spiritualiteit? Tussen ziel, geest en materie? Wat is archaïsch en wat is hedendaags? Wat is een 'echt' of authentiek beeld en wat is reproductie of imitatie? Dit zijn centrale vragen in het werk van de Duitse kunstenaar Markus Selg. In de artist talk tussen Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en Selg zullen bovengenoemde vragen ongetwijfeld aan bod komen. Maar het gesprek zal ook gaan over het waarom van métissage, het ontbreken van ironie en hoe de kunstenaar het ervaart dat hij betiteld wordt als voorloper van de generatie post internet?

Ann Demeester in gesprek met Markus Selg wordt georganiseerd door het Goethe Institut Amsterdam in samen werking met De Hallen Haarlem.

Voor meer infromatie over Ann Demeester in gesprek met Markus Selg en de tentoonstelling van Markus Self klik hier.

Contact: tel.:020 - 531 29 00 of mail naar info@amsterdam.goethe.org.

Tag: kunst

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern