Film | Die Mörder sind unter uns

Datum: Freitag 3 Mai 2019 um 09:32 Uhr
Ort: Eye Filmmuseum: IJpromenade 1, Amsterdam
Information: Voertaal: Duits
Zugang: regulier: €10,00, korting: €9,50 (studenten), €7,50 (goethe-pas)
Film | Die Mörder sind unter uns
© DEFA-Stiftung/Eberhard Klagemann Hildegard Knef debuteerde in de eerste film die na de oorlog in Duitsland werd gemaakt. Zie ook: DEFA-Stiftung.

Vanaf 3 mei wordt de naoorloogse film Die Mörder sind unter uns  op drie avonden in het Eye Filmmuseum Amsterdam gedraaid. In deze film spelen de thema's terugkeer uit een concentratiekamp en oorlogstrauma een belangrijke rol. De film werd door de bekende regisseur Wolfgang Staudte geregisseerd en was filmdebuut van Hildegard Knef.

 

 

Die Mörder sind unter uns is de eerste naoorlogse film die door de Oost-Duitse filmstudio DEFA werd uitgebracht. Hij werd geregisseerd door Wolfgang Staudte en was het filmdebuut van Hildegard Knef.

In de film maakt de twintigjarige Hildegard Knef haar entree als Susanne Wallner, een fotografe die in 1945 terugkeert uit een concentratiekamp. Ze treft in haar huis in het gebombardeerde Berlijn een dokter aan die aan het oostfront heeft gevochten. De man heeft een oorlogstrauma. Wallner besluit hem te helpen om zijn leven weer op de rails te krijgen. Zo weet zij hem ervan te weerhouden wraak te nemen op een voormalige officier die in Polen een heel dorp heeft laten uitmoorden. Ze vertelt hem dat hij niet voor eigen rechter mag spelen. De misdadiger moet in het openbaar worden aangeklaagd. 

Meer informatie over de inhoud van deze film? Neem een kijkje in ons naslagwerk

De film wordt op de volgende dagen gedraaid en kaartjes kunnen via het EYE filmmuseum
besteld worden: 

- vrijdag 03 mei om 21:15 uur

- donderdag 09 mei om 11:00 uur

- dinsdag 21 mei om 19:15 uur

 

 


top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern