Deutsches Kino I M - Eine Stadt sucht einen Mörder (Amsterdam)
Fritz Lang

Veranstaltungen des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Samstag 1 Februar 2020 um 17:00 Uhr
Ort: Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Information: Voor meer informatie zie: www.ketelhuis.nl
Zugang: Prijs: € 10,50 | met korting: € 9,50
Deutsches Kino I M - Eine Stadt sucht einen Mörder (Amsterdam)
© Star-Film GmbH

Deze klassieke psychologische thriller wordt beschouwd als een van de beste films van de Oostenrijkse regisseur Fritz Lang. M – Eine Stadt sucht einen Mörder betekende de doorbraak van acteur Peter Lorre, die de hoofdrol van kindermoordenaar Hans Beckert vertolkte en later in Hollywood nog bekender zou worden door Casablanca. Kijk op 28 januari ook naar de film Fritz Lang in Het Ketelhuis.

In M zet de politie man en macht in om de kindermoordenaar Hans Beckert te vinden. Ze krijgt bij deze jacht hulp, maar ondervindt ook concurrentie van de plaatselijke criminele kopstukken, die last hebben van de toegenomen politie-inzet.

De inventiviteit en originaliteit waarmee Lang geluid gebruikt in deze film is des te opmerkelijker als je bedenkt dat M zijn eerste geluidsfilm was. Hij zet geluid in als aankondiging, geheugensteun of bron van nieuwe associaties in combinatie met de contrastrijke beelden. Hij baseerde dit perfecte misdaaddrama deels op de geschiedenis van de beruchte seriemoordenaar Peter Kürten, alias 'Der Vampir von Düsseldorf', die in 1931 voor negen moorden ter dood werd veroordeeld.

Regie: Fritz Lang
D, 1931  -  Lengte: 117 minuten

Trailer 

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld.

Duitsland Instituut Amsterdam i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdamhet Ketelhuis en het Filmhuis Lumen.

Tag: film

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern