Jaarverslag 2014:

DIA hoogtepunten 2014

DIA hoogtepunten 2014
© Rebke Klokke
Jens Weidmann in Amsterdam (v.l.n.r.: Nijhuis, Weidmann, Knot en Ullersma)

Het DIA organiseert elk jaar een groot aantal bijeenkomsten. Hier kunt u een aantal van onze hoogtepunten bekijken. Het hele overzicht van onze activiteiten hebben wij hier op een rij gezet.

Sinds 2013 hebben in totaal 94 studenten een DIA-stipendium toegewezen gekregen. Een derde is HBO-student, de anderen komen uit het WO. De grootste groep stipendiaten volgt een economische studie (34%), gevolgd door een studie in de richting taal- en cultuurwetenschappen.

Het DIA organiseerde voor het ministerie van OCW de Missie rond het wetenschapsbeleid in Duitsland op 4 en 5 maart 2014.

President van de Deutsche Bundesbank Dr. Jens Weidmann sprak op uitnodiging van het DIA en de Duitse Ambassade in Amsterdam en ging in discussie met zijn Nederlandse ambtsgenoot Klaas Knot.

Het DIA verzond samen met de Actiegroep Duits in het kader van de Dag van de Duitse taal 200 Mach-mit!paketten naar scholen in heel Nederland.

De kaartjes voor FestiWall waren al twee weken van te voren uitverkocht. Op de dag zelf kon het publiek zich onder het genot van Rotkäppchen Sekt en Brezeln onderdompelen in een gevarieerd programma met muziek, film, oud-correspondenten, oud-ambassadeurs en Zeitzeugen.

Elk Frühstücksei van de afdeling Onderwijs, een lesstarter over de Duitse actualiteit met bijpassende opdrachten, wordt gemiddeld 500 keer geraadpleegd.

Met het samengaan van de websites van Duitsland Instituut en Duitslandweb sinds 1 december is de redactionele inhoud van Duitslandweb opnieuw ingedeeld, naar thema’s. De artikelen zijn door een betere onderlinge samenhang makkelijker vindbaar. De website is uitgebreid met een nieuw naslagwerk Duitsland na 1990.

Gastwetenschappers 2014
Tom de Bruijn (Den Haag), Marnix Krop (Den Haag) en Joachim Umlauf (Parijs).

Getallen 2014
Het Duitslandweb had maandelijks 1000 bezoekers in 2014 en via twitter werd het door 1500 bezoekers gevolgd via facebook door 850. Het Instituut had 1000 volgers via twitter, meer dan 500 via LinkedIn en bijna 500 likes op facebook.


 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger