Lustrumviering


Op vrijdag 5 november 2021 vierde het Duitsland Instituut Amsterdam zijn 25-jarig bestaan.   
  

           

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het Bimhuis te Amsterdam blikten we samen terug op mijlpalen van de afgelopen jaren. We keken ook vooruit, zoals we dat dit jaar in het kader van ons lustrumthema ‘Duitsland 2030’ al vaker deden. Bijvoorbeeld tijdens het online festival Duitsland 2030 en in de podcastreeks Duitsland Voorbij de Horizon. Want 2021 is niet alleen ons jubileumjaar, het is ook het jaar waarin Angela Merkel na 16 jaar kanselierschap afscheid neemt. Welk Duitsland laat zij achter? Hoe gaan Duitsland en Europa om met thema’s als populisme & polarisatie en uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en digitalisering.

Sophie Derkzen, journalist en presentator besprak deze thema’s met Marina Weisband, schrijfster & politica bij Die Grünen en Ton Nijhuis, directeur van het DIA.

Iduna Paalman, schrijfster en docente Duits schreef een gedicht ter ere van het 25-jarig bestaan. Deze werd voorgedragen door Nienke Varkevisser (DIA). De Duits-Nederlandse artiest Sven Ratzke gaf een mooi concert, waarin hij een aantal van zijn nummers uit zijn Duitstalige repertoire voor ons zong.

 

Heeft u de viering, live of via livestream niet kunnen bijwonen? De bijeenkomst is nu terug te kijken: 

             

 Copyright © Fotografie Kim Krijnen


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger