Sport:

Boris Becker
Boem Boem Boris

Boris Becker (1967) wordt gezien als de beste tennisspeler die Duitsland voortgebracht heeft. Hij werd bekend met zijn offensieve spel en emotionele gedrag op de tennisbaan. Ook na zijn tennisloopbaan bleef Becker de krantenkoppen beheersen.

Boris Becker
© flickr
Boris Becker, 1994

In 1984 haalde Becker op 16-jarige leeftijd de kwartfinale van de Australian Open en eindigde hij op de wereldranglijst op de 65ste plaats. Een jaar later won 'Boem Boem Boris', genoemd naar zijn offensieve spel en harde service, het toernooi van Wimbledon. Hij was daarmee de jongste Wimbledon-winnaar ooit. In 1986 wist Becker dit toernooi opnieuw op zijn naam te schrijven na zijn overwinning op de nummer één van de wereldranglijst, Ivan Lendl.

Niet alleen individueel won Becker toernooien, ook met het Duitse Daviscupteam was hij succesvol. In 1988 en 1989 maakte hij Duitsland kampioen. In 1991 behaalde Becker de eerste plaats op de wereldranglijst. Met zijn landgenoot Michael Stich won hij de olympische dubbeltitel bij de Spelen van Barcelona in 1992. Zijn laatste grandslamtoernooi won Becker in 1996, in Melbourne. Drie jaar later beëindigde de Duitser zijn tenniscarrière.

Toch verdween Becker niet uit het nieuws: zijn scheiding van vrouw Barbara werd breed uitgemeten in de pers, met alle smeuïge details van dien. Daarnaast moest hij eind 2002 voor de rechter te verschijnen vanwege belastingontduiking. In 2003 werd Becker opgenomen in de International Tennis Hall of Fame. Na zijn carrière was Becker onder meer actief als tenniscommentator bij de BBC, werd hij het gezicht van een pokerwebsite en zette hij zich in voor de strijd tegen aids.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger