Sport:

Michael Schumacher
Legendarische autocoureur

Michael Schumacher (1969) boekte grote successen bij Ferrari. Zijn prestaties in de Formule 1 zijn legendarisch en maakten de sport in Duitsland enorm populair.

Michael Schumacher
© Rdikeman/CC BY-SA 3.0
Michael Schumacher, Indianapolis 2002

Schumacher debuteerde in 1991 in de Formule 1 voor het team van Jordan. Een jaar later werd hij ingelijfd door Benetton, waar hij collega en latere vriend Jos Verstappen leerde kennen. Voor Benetton won Schumacher in 1994 en 1995 het Formule 1 kampioenschap.

In 1996 vertrok Schumacher naar Italië, naar het team van Ferrari. Met deze wereldberoemde renstal werd de Duitser van 2000 tot 2004 wereldkampioen in de Formule 1. Zijn prestaties maakten de autosport in Duitsland immens populair en plaveiden de weg voor andere coureurs zoals broertje Ralf, Heinz-Harald Frentzen en Nick Heidfeld.

Vertrek, rentree en ongeval

In 2005 kwam een einde aan Ferrari’s heerschappij. Ook in 2006 wist Schumacher geen wereldkampioen te worden. Na de Grand Prix van Italië, in september dat jaar, werd bekend dat Schumacher aan zijn laatste seizoen in de Formule 1 bezig was.

Toch keerde Schumacher in 2009 terug in de koningsklasse in de autosport. De seizoenen daarna haalde hij niet meer het niveau van weleer, en in 2012 zette hij dan ook definitief een punt achter zijn carrière.

In 2013 raakte Schumacher tijdens het skiën in de Franse Alpen ernstig ten val. Ondanks dat hij een helm droeg, liep hij ernstig hersenletsel op en lag vervolgens maandenlang in coma. Sindsdien wordt Schumacher thuis verzorgd, zijn familie brengt weinig tot niets naar buiten over zijn gezondheidstoestand.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger