Podcast: Achtung Europa!

De Europese verkiezingen in mei 2019 waren spannend in tijden van Brexit, opkomend populisme en polarisatie. Samen met experts kijkt het Duitsland Instituut Amsterdam naar de bijzondere positie die Duitsland hierbij inneemt. Europa heeft een haat-liefde met Duitsland. De afgelopen jaren speelde het land een cruciale rol in verschillende Europese crises: in Griekenland werd de gehate Merkel afgebeeld met een Hitlersnor; Oost-Europese landen zagen Duitsland als reddingsboei in het conflict met Rusland rond Oekraïne en de Krim; en in de vluchtelingencrisis is gebleken dat Duitsland ondanks zijn leidende rol ook veel níet voor elkaar krijgt. Welke rol speelt Duitsland nu in Europa? (zie ook: Factsheet Duitsland en de Europese verkiezingen)

 

Aflevering 3: Nabeschouwing Europese Verkiezingen
21 juni 2019

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met Ton Nijhuis (directeur DIA) over de gevolgen van de Europese verkiezingen voor Duitsland.

Aflevering 2: Populisme
22 mei 2019

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met René Cuperus (fellow Clingendael Instituut/DIA) over populisme in Duitsland en in Europa.

Aflevering 1: De Frans-Duitse as
18 april 2019

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met Duitsland-deskundige Hanco Jürgens over de Frans-Duitse betrekkingen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger