Podcast: Achtung Europa!

Welke rol speelt Duitsland in Europa? Daarover spreekt het Duitsland Instituut Amsterdam met deskundigen in de podcastserie 'Achtung Europa'. Bijvoorbeeld naar aanleiding van het Duitse EU-voorzitterschap in 2020 en de Europese verkiezingen in 2019. Europa heeft een haat-liefde met Duitsland. De afgelopen jaren speelde het land een cruciale rol in verschillende Europese crises: in Griekenland werd de gehate Merkel afgebeeld met een Hitlersnor; Oost-Europese landen zagen Duitsland als reddingsboei in het conflict met Rusland rond Oekraïne en de Krim; en in de vluchtelingencrisis is gebleken dat Duitsland ondanks zijn leidende rol ook veel níet voor elkaar krijgt. Maar in de coronacrisis van dit jaar lijkt Duitsland in Europa verrassend slagvaardig.

 

Aflevering 5: De Duitse lobby in de EU
15 december 2020

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met journalist Hans von der Burchard (POLITICO.nl) over de Duitse lobby in Europa.

Aflevering 4: Een assertiever Duitsland
14 oktober 2020

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met Tom de Bruijn over zijn ervaringen als diplomaat met Duitsland sinds de jaren negentig.

Aflevering 3: Nabeschouwing Europese Verkiezingen
21 juni 2019

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met Ton Nijhuis (directeur DIA) over de gevolgen van de Europese verkiezingen voor Duitsland.

Aflevering 2: Populisme
22 mei 2019

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met René Cuperus (fellow Clingendael Instituut/DIA) over populisme in Duitsland en in Europa.

Aflevering 1: De Frans-Duitse as
18 april 2019

Duitslandweb-redacteur Marja Verburg in gesprek met Duitsland-deskundige Hanco Jürgens over de Frans-Duitse betrekkingen.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger