Podcast: Achtung! Duitse updates

In de podcast-reeks 'Achtung! Duitse updates' praten de redacteuren van Duitslandweb je regelmatig bij over de Duitse actualiteiten. Presentatie: Maarten Westerveen. Vragen of onderwerpen aandragen? Mail de redactie via redactie@duitslandweb.nl

 

Achtung! Duitse updates - Aflevering 4: Overstromingen in Duitsland

23 juli 2021

Met Wiebke Pittlik en Marja Verburg. Presentatie: Maarten Westerveen

Thema: De schok na de overstromingen in Duitsland is groot. Hoe kon dit gebeuren en wat is de impact, op het klimaatbeleid, op de rampenbestrijding en op de verkiezingen?

 

Achtung! Duitse updates - Aflevering 3: Verkiezingen in Saksen-Anhalt

4 juni 2021

Met Wiebke Pittlik en Marja Verburg. Presentatie: Maarten Westerveen

Thema: In Saksen-Anhalt zijn op 6 juni verkiezingen. Daarom een blik op de situatie in deze Oost-Duitse deelstaat. Waar komt de onvrede vandaan, die zorgt dat de AfD hier zoveel stemmen krijgt? En welke invloed heeft die op de Bondsdagverkiezingen in september?

 

Achtung! Duitse updates - Aflevering 2: Merkel

7 mei 2021

Met Wiebke Pittlik, Marja Verburg en Hanco Jürgens. Presentatie: Maarten Westerveen

Thema: Merkel gaf deze week in Nederland (vanwege corona via videoverbinding) de 5 mei-lezing. Een Merkel-aflevering daarom, waarin u hoort waar Merkel in uitblinkt, wat het werkwoord 'merkeln' betekent, wat haar niet is gelukt en of we haar gaan missen als ze in september wordt opgevolgd.


Achtung! Duitse updates - Aflevering 1: Coronabeleid en Kanzlerkandidat

24 april 2021

Met Duitslandweb-redacteuren Wiebke Pittlik en Marja Verburg.

Thema's: Duitsland pakt de coronacrisis heel anders aan dan Nederland. Waar zit 'm dat in? En: waarom had de CDU/CSU zo'n moeite om een lijsttrekker te benoemen? 

 

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger