Podcast: Achtung! Duitse updates

In de podcast-reeks 'Achtung! Duitse updates' praten de redacteuren van Duitslandweb je regelmatig bij over de Duitse actualiteiten. Presentatie: Maarten Westerveen. Vragen of onderwerpen aandragen? Mail de redactie via redactie@duitslandweb.nl

 

Achtung! Duits updates - Afleverimg 6: Wereldstad Berlijn

30 november 2021

Met Krijn Thijs en Marja Verburg. Presentatie: Maarten Westerveen

De tentoonstelling 'Berlin Global' in het Humboldtforum in Berlijn geeft een beeld van de wereldstad Berlijn. Historicus en Berlijn-kenner Krijn Thijs is bij de opzet van de tentoonstelling betrokken geweest en vertelt in deze podcast over de geschiedenis en de ontwikkeling van de Duitse hoofdstad.

 

 

Achtung! Duitse updates - Aflevering 5: Bondsdagverkiezingen

1 oktober 2021

Met Wiebke Pittlik, Marja Verburg en Hanco Jürgens. Presentatie: Maarten Westerveen

Thema: De SPD werd de grootste partij bij de Duitse verkiezingen van 26 september. Hoe valt het succes van lijsttrekker Olaf Scholz te verklaren? En heeft de kiezer gestemd voor verandering of juist voor continuïteit?

 

Achtung! Duitse updates - Aflevering 4: Overstromingen in Duitsland

23 juli 2021

Met Wiebke Pittlik en Marja Verburg. Presentatie: Maarten Westerveen

Thema: De schok na de overstromingen in Duitsland is groot. Hoe kon dit gebeuren en wat is de impact, op het klimaatbeleid, op de rampenbestrijding en op de verkiezingen?

 

Achtung! Duitse updates - Aflevering 3: Verkiezingen in Saksen-Anhalt

4 juni 2021

Met Wiebke Pittlik en Marja Verburg. Presentatie: Maarten Westerveen

Thema: In Saksen-Anhalt zijn op 6 juni verkiezingen. Daarom een blik op de situatie in deze Oost-Duitse deelstaat. Waar komt de onvrede vandaan, die zorgt dat de AfD hier zoveel stemmen krijgt? En welke invloed heeft die op de Bondsdagverkiezingen in september?

 

Achtung! Duitse updates - Aflevering 2: Merkel

7 mei 2021

Met Wiebke Pittlik, Marja Verburg en Hanco Jürgens. Presentatie: Maarten Westerveen

Thema: Merkel gaf deze week in Nederland (vanwege corona via videoverbinding) de 5 mei-lezing. Een Merkel-aflevering daarom, waarin u hoort waar Merkel in uitblinkt, wat het werkwoord 'merkeln' betekent, wat haar niet is gelukt en of we haar gaan missen als ze in september wordt opgevolgd.


Achtung! Duitse updates - Aflevering 1: Coronabeleid en Kanzlerkandidat

24 april 2021

Met Duitslandweb-redacteuren Wiebke Pittlik en Marja Verburg.

Thema's: Duitsland pakt de coronacrisis heel anders aan dan Nederland. Waar zit 'm dat in? En: waarom had de CDU/CSU zo'n moeite om een lijsttrekker te benoemen? 

 

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger