Hamburg
Scholierenredactie bezoekt Duitse havenstad

De Scholierenredactie van het Duitslandweb neusde begin april 2006 vijf dagen lang rond in Hamburg. Geen steen lieten de redacteuren op de andere. De voetballers van St. Pauli, de cheerleaders van de Hamburg Sea Devils, leerlingen van het Gymnasium Hamm, de Nederlandse Consul-Generaal, niemand ontsnapte aan hun prangende vragen.

De stroopwafel was een van de wapens waarmee de redactie de harten van de Hamburgers veroverden. Met de Nederlandse delicatesse als smeermiddel voelden de redacteuren Denny, Marjolein en Daniëlle argeloze mensen op straat aan de tand over het beeld dat zij van Nederland hebben.

Sport speelde een belangrijke rol in het Hamburgbezoek van de redactie. Marjolein en Nadja onderwierpen de spelers van St. Pauli na de zinderende wedstrijd tegen Chemnitzer FC aan een kritisch interview. Jihan ontpopte zich deze reis als sportverslaggever die niet om de hete brij heen draait. Aan de cheerleaders de Sea Pearls van de American football-club Hamburg Sea Devils stelde zij de gewetensvraag: welke speler vinden zij het leukst?

Maar Hamburg is meer dan sport. Terwijl Pamela en Froukje de oude meesters bestudeerden in de Hamburger Kunsthalle, struinden Denny en Folke door de HafenCity. Onze redacteuren snuffelden ook rond in het Altonaer theater, waar zij Shakespeares beroemde stuk Romeo en Julia bekeken. Nadja interviewde na afloop de hoofdrolspeler ‘Romeo’. Is het gerucht waar dat Romeo nog tot diep in de nacht de dames van de redactie gezelschap hield?

Froukje zette ondertussen haar reeks vip-interviews voort in haar ontmoeting met de Nederlandse Consul-Generaal mr. T. Halff. Folke en Nadja schuimden de straten af op zoek naar wat nu typisch Hamburgs is. Wat typisch Hamburgs is? Dat kan je lezen in dit dossier!

Ga voor meer informatie over de redacteuren naar de Scholierenpagina.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger