Viva St. Pauli
Mooiste club van Duitsland verslaat Chemnitzer FC

Achtergrond - 1 april 2006

Terwijl de regen inmiddels met bakken uit de hemel viel, togen Florianne, Jihan, Judith, Nadja en ik naar het Millerntor stadion. Heimat van dé Duitse volksvoetbalclub: St. Pauli. Zo onopvallend mogelijk liepen we tussen de fans richting het stadion, hetgeen bijzonder slecht lukte. St. Pauli-fans blijken zich aan één bepaald thema te houden: het doodshoofd. Dat klinkt misschien heel radicaal, maar dat is het symbool van de meest tolerante voetbalclub in misschien wel heel Duitsland

Na snel onze pas gekregen shirts aan te hebben vertrokken, liepen we samen met Klaus richting onze plekken. Daar proefden we voor het eerst echt de sfeer die er bij de fans heerst. Judith en Jihan zongen na een paar minuten al uit volle borst de clubliederen mee, Florianne en Nadja waren nog steeds begeistert. De wedstrijd zelf begon, voor St. Pauli, zeer slecht. Na een aantal minuten kwamen ze namelijk al op een 1-0 achterstand. Vanwege hevige rellen in het uit-vak, werd de wedstrijd enige minuten stilgelegd. Gelukkig bleef het beoogde effect van de rellen uit, want St. Pauli maakte enkele minuten daarna gelijk. Dit was tevens de stand waarmee we de rust in zijn gegaan.

Tijdens de rust, hebben we enkele supporters geïnterviewd over hun fascinatie voor de voetbalclub. Behalve gevatte en uitgebreide antwoorden, deden we zo ook nog eens leuke contacten op!

Na rust vervolgde de wedstrijd zich in het voordeel van St. Pauli. De stand op het scorebord moest al snel worden veranderd in 2-1, alhoewel deze niet lang bleef staan.. want al snel schoot de maker van de 2-1, Meggle, een penalty feilloos in.

Na lang tegen een 3-1 stand te hebben aangekeken, werd het op het laatst tóch nog spannend. Vanuit, ook, een penalty scoorde Chemnitz de 3-2. De spelers van St. Pauli lieten zich hier gelukkig niet door van de wijs brengen, en brachten de wedstrijd tot een, voor hen, positief einde!