Logeren bij Hamid
Hotel Terminus am Hbf.

Achtergrond - 1 april 2006

Tijdens ons vijfdaagse verblijf in Hamburg hebben we overnacht in het hotel ‘Terminus am Hauptbahnhof’. Niet de leukste buurt, maar wel een leuk hotel.

Het hotel lag op de Steindamm. Het was maar een paar minuten lopen vanaf het station (am Hauptbahnhof he) dus dat was wel lekker makkelijk met al onze koffers. Nog beter was het toen er bij aankomst ook een lift bleek te zijn, hoewel er amper plek was voor meegebrachte tassen en koffers. We hadden vijf kamers in het hotel gehuurd. Twee éénpersoonskamers voor onze begeleiders Nick en Florianne. Een kamer voor Denny en Folke, een kamer voor Froukje, Nadja en Pamela en een kamer voor Daniëlle, Marjolein, Jihan en mijzelf. De kamer van Florianne was helemaal eenzaam op de vijfde verdieping, terwijl onze kamers op de tweede en derde verdieping lagen!

Onze kamer was wel de volste kamer, omdat we er natuurlijk met z’n vieren sliepen. Het waren hele schone kamers, maar het leukste was toch wel de telefoon. Zo konden we altijd nog even naar een andere kamer bellen als er iets belangrijks was, of gewoon om te checken of onze telefoon het wel deed. Natuurlijk was het ook erg leuk om ’s nachts nog even Duitse TV te kijken. De buurt waar het hotel in lag was niet zo erg geweldig, er waren niet veel normale winkels te vinden. Op zich maakte dat niet veel uit, want het lag wel erg centraal.

Hamid

De meneer van de receptie, Hamid, was heel aardig. Hij zat daar de hele avond en nacht en het enige wat hij te doen had, was de deur opendoen voor mensen. Hij vertelde dat het hotel helemaal was volgeboekt en dat er ongeveer 200 mensen konden verblijven. Dat was best wel veel, want de enige mensen die wij zagen was ’s ochtends bij het ontbijt.

Toen ik hem vroeg of hij wel eens hele rare gasten heeft gehad, kwam hij met het verhaal dat er ooit een vrouw was geweest die hem gebeld had omdat er iets mis zou zijn. Hij ging daarom naar haar kamer en toen bleek ze daar op bed te liggen met hele andere bedoelingen. Hij vertelde ook dat er verschillen waren tussen gasten uit verschillende landen. Hij vond Nederlanders over het algemeen netjes en beleefd (wat hij vast alleen maar zei omdat wij uit Nederland kwamen) en dat mensen uit het zuiden van Duitsland vaak onaardig of onbeleefd waren. Het bleek wel een echte Hamburger te zijn, want toen ik het voetbalshirt van St. Pauli liet zien was hij toch wel erg jaloers.

In ieder geval is Hotel Terminus een leuk en schoon hotel met aardige mensen. Het is aan te raden omdat het erg dicht bij het treinstation is en bij de metro, en dat is natuurlijk belangrijk als je van plan bent Hamburg in te gaan.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger