Backbacken in luxe
Meiniger Hostel is een goede keus

Achtergrond - 28 maart 2007

Tijdens ons verblijf in München verbleven we in het Meininger Hostel. Het is een echte aanrader voor een kort verblijf in München, onder andere door de goede sfeer en de aardige mensen.

De ligging van het hostel is om te beginnen al heel goed, een paar minuten lopen van een metrostation. Het Centraal Station is dan slechts één halte verderop. De buurt is daarentegen niet zo leuk, er zijn geen winkeltjes of supermarkten. Er zit wel een typisch Beiers restaurant/café tegenover het hotel, compleet met bediening in klederdracht.

Bordjes

Het hotel is echt voor alle leeftijden geschikt. Het is gewoon netjes en goed verzorgd. Je wordt wel duidelijk op de regel gewezen dat het na 22:00 uur stil moet zijn op de kamers en gangen. Overal hangen bordjes, alhoewel deze door sommige mensen werden genegeerd. Omdat het een voordelig hostel is zaten er vooral jongeren, maar ook voor families is het geschikt. Bij een hostel denk je misschien al snel aan armoedig en goedkoop maar dit is bij Meininger totaal niet het geval. De receptionisten zijn erg vriendelijk en behulpzaam, en maken graag een praatje.

Contact

En als je nog geen zin hebt om om 22:00 uur al stil op je kamer te gaan zitten is er beneden in het hostel een lounge waar je kan internetten en tv-kijken. In de kelder kan je je vermaken met tafelvoetbal, tafeltennis en poolen tegen betaling. Naast het hostel is zelfs nog een bar die niet altijd even druk is, maar wel gezellig. De openingstijden waren niet altijd even duidelijk, maar als je in dit hostel verblijft mag je de bar echt niet overslaan. Zelfs karaoke behoort hier tot de mogelijkheden. Door alle extra voorzieningen kom je makkelijk in contact met je medehostelgasten. We hebben bijvoorbeeld een paar dove jongeren ontmoet uit Parijs. Met een beetje moeite en heel veel gebaren kom je toch een eind.

Aanrader

Meininger Hostel is dus zeker weten een aanrader als je een citytrip naar München maakt. De kamers zijn wat je ervan mag verwachten en door de leuke sfeer die er hangt is een goed verblijf gegarandeerd.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger