Een vuur van geweld
Laut gegen Nazis!

Achtergrond - 14 september 2006

Een sfeer vergelijkbaar met Frieslands trots: SC Heerenveen. Trouwe supporters die vrijwel elke thuiswedstrijd hun team naar de overwinning proberen te schreeuwen. St. Pauli zou je een ‘linkse’ club kunnen noemen: een tolerante houding jegens iedereen en fel tegen fascisme en nazisme. Een houding die niet iedereen aanstaat…

Dit bleek vlak voor de rust: in het Chemnitz-vak (met veel ‘rechts’ georiënteerde fans) braken hevige rellen uit: vuur op de tribunes en gemene spreekkoren richting de St. Pauli-fans. Bewonderenswaardig was dat alle thuissupporters gehoor gaven aan de oproep ‘om vooral rustig te blijven’. Na navraag te hebben gedaan, bleek dat vele Chemnitz-supporters alleen waren meegereisd omdat ze wilden provoceren: door middel van ‘rechts’ getinte spreekkoren de St. Pauli-fans proberen te stangen.

De manier waarop de fans met de rellen omgingen is typerend voor het clubbeleid. Passende kernwoorden zijn: tolerantie, vriendschap en respect. St. Pauli is een club die zijn fundamenten dankt aan een zeer fanatieke achterban. Het is een volksclub. Het volk doet veel voor de club, maar omgekeerd is dat zeker niet anders! Wat dacht je bijvoorbeeld van het project waar kinderen uit de buurt onder begeleiding van de staff af en toe eens in het stadion een balletje mogen trappen?

Ons is het in ieder geval wel duidelijk: bij St. Pauli is iedereen meer dan welkom!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger