Jetzt jung
Alles over jong zijn in Duitsland

Wist je dat een één het hoogste cijfer is dat je kunt halen? Al eens van Die Fantastischen Vier gehoord? Of weet je niet waar we het over hebben? Dan moet je dit dossier lezen, want hierin vind je alles over jong zijn in Duitsland. 

Wat vind je allemaal in dit dossier:

  Naar school in Duitsland. Alles over het Duitse onderwijssysteem.

Cyberslang. Sms'en en chatten doen jullie Duitse leeftijdgenoten graag. Maar wat bedoelt een Duitse leerling met afkortingen als <ggg> of bbh?

 Film. Van 'Das Boot' tot 'Good Bye Lenin!' Duitse films, acteurs en regisseurs onder de loep.

 Jongerenbewegingen. Duitse jongeren kunnen doen wat ze willen met hun vrije tijd. Dat was vroeger wel anders.

 Muziek. Heeft de Duitse muziek meer te bieden dan alleen schlagers? Natuurlijk! Lees hier alles over de Fanta4, Rammstein en Herbert Grönemeyer.

Politiek. Jongeren vinden politiek vaak saai. Denken Duitse jongeren er ook zo over? Lees het hier!

Arjan, Carla en vriendinnen aan het woord

Om een beeld te krijgen van wat Duitse jongeren van hun eigen land vinden, hebben we met Arjan, Carla, Sophie en Charlotte gesproken. Zij gaan in Kleve naar school, vlak bij de Nederlandse grens. 

 
Carla (17) woont in Kranenburg (vlak bij Kleve) en zit op het gymnasium. Haar hobby's zijn lezen, klarinet spelen en met vrienden afspreken. Ze is lid van de jeugdafdeling van de plaatselijke muziekvereniging en heeft een broertje van vijftien.

Charlotte (15) woont in Kleve en danst graag en zij doet veel met haar vrienden. Ze is geen lid van een vereniging. Sophie is haar zus en ze heeft twee broers, één van 26 en één van 19.

Arjan (18) woont in Goch (vlak bij Kleve) en zit op het gymnasium. Zijn grootste hobby is computeren. Hij is lid van de Verkehrskadetten, een groepje jongeren dat politie en brandweer helpt bij evenementen. Hij heeft een broer van 21.

Sophie (17)woont in Kleve en gaat naar het gymnasium. Ze houdt van dansen, tennissen, piano spelen, zingen en uitgaan met vrienden. Charlotte is haar zus.

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger