Duitslandweb logo Duitslandweb

Merendeel Duitsers ziet niks in handelsverdrag TTIP met VS

Kort nieuws - 30 januari 2015

Onder de Duitse bevolking is veel minder steun voor het TTIP-verdrag dan in de andere grote EU-landen. De Frankfurter Allgemeine Zeitung brengt twee artikelen over dit handelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten. Buitenland-redacteur Klaus Dieter Frankenberger vindt de campagne tegen het verdrag in Duitsland doorgeslagen. Dat in Duitsland maar 39 procent voor het verdrag is dat handelsbarrières moet wegnemen komt volgens hem door bangmakerij en door het ontbreken van een campagne om burgers voor het verdrag te winnen. In een ander artikel,van 27 januari, beschrijven twee economieredacteuren een conceptvoorstel uit Brussel. Daarin stelt de Europese Commissie voor om nieuwe regels en wetten vooraf voor te leggen aan de verdragspartner. Die moet dan ook gelegenheid krijgen daarop te reageren. Naast de Amerikaanse chloorkippen en de mogelijkheid voor grote bedrijven om juridische procedures tegen elkaars wetten te beginnen zou dit weleens een nieuw groot pijnpunt voor de tegenstanders kunnen worden,signaleren de redacteuren.

Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Amerika soll bei unseren Gesetzen mitreden

Deutschland ist Schlusslicht

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger