Daten in de Berlijnse metro helemaal hip
Nieuws

Achtergrond - 14 februari 2008

(14 februari 2008) De nieuwe datingsite van het Berlijnse openbaar vervoer is een daverend succes. Vrijgezellen die de moed niet hebben elkaar aan te spreken in de metro, wagen een kans via de website ‘Augenblicke’.

Afbeelding: www.bvg.de

Op Valentijnsdag is menig gelukszoeker extra geneigd een blik op zijn medepassagier te werpen. Als de blikvanger uitstapt, is het moment voorbij. In een stad van vier miljoen als Berlijn is de kans klein hem of haar terug te vinden.

Met de website ‘Augenblicke’ probeert het Berlijnse openbaar vervoersbedrijf (BVG) dit te ondervangen. De site trok sinds eind december 2007 meer dan een miljoen keer bezoekers. Rond de tweeduizend verkeersdeelnemers lieten een oproep achter.

Mijn hart sloeg over

“Eigenlijk geloof ik niet in het lot, maar vandaag zou jij het tegendeel kunnen bewijzen. Toen jij vandaag op Alexanderplatz de U2 instapte sloeg mijn hart een slag over,” aldus OstbahnhofEinsteiger op de datingsite.

Ook in Nederland bestaat een variant op ‘Augenblicke’, namelijk de website van Rails, het gratis maandblad van de Nederlandse Spoorwegen. De aanpak van de BVG is grondiger, het daten wordt van A tot Z uitgelegd.

Vergeet uw eigen uiterlijk niet

Zo geeft de BVG voorbeelden van flirtcontacten en een handleiding met gedetailleerde beschrijving hoe het schrijven van een advertentie in zijn werk gaat: “Schrijf charmant en eerlijk. Vergeet vooral niet ook uw eigen uiterlijk te beschrijven.”

Op enigszins moralistische toon raadt de BVG de schrijver aan correct te blijven. “Zwetsers en slijmerds” trekken waarschijnlijk aan het kortste eind. De mogelijkheid om de e-flirt negatief te beantwoorden bestaat ook; in dat geval geef je de ongelukkige een rode kaart. Jammer, de flirt was niet wederzijds.

ZDF Heute

Aanbevolen door de redactië:

BVG's Augenblicke 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger