Duitslandweb logo Duitslandweb

Geen opvolger voor succesvol 9-euro-ticket

Kort nieuws - 24 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De goedkope maandkaarten voor het Duitse openbaar vervoer, de 9-euro-tickets, krijgen voorlopig geen vervolg. Hoewel de zomeractie een succes was, kan de regering het niet eens worden over een vervolg.

Bijn 40 miljoen tickets waren half augustus verkocht. In de maanden juni, juli en augustus konden reizigers voor 9 euro per maand in alle regionale treinen en bussen reizen. De regeling was bedoeld om de burgers te compenseren voor de hoge inflatie en hoge energieprijzen. Voor automobilisten was gedurende de zomermaanden de accijns op brandstof verlaagd. 

Aan beide regelingen komt op 1 september een einde. Minister van Financiën Christian Lindner (FDP)  wil de regelingen niet langer financieren. Wel wordt onderzocht of een vervolgaanbod voor het openbaar vervoer mogelijk is, maar dat zal dan pas in het volgende jaar worden. Bij het tanken moeten automoblisten vanaf september weer op hogere prijzen rekenen. De laatste dagen van augustus wordt grote drukte verwacht bij de tankstations. Lees meer bij Tagesschau en bij ZDF Heute

Reacties

Hendrik-Jan van Gessel - 2 september 2022 20:52

Enorm succesvol. Allerlei leuke steden bezocht en nooit hoeven te staan. In Luxemburg is het openbaar vervoer gratis. Het is maar, waar je prioriteiten stelt. Voor herhaling vatbaar.

Reageer
Paul Schepman - 31 augustus 2022 02:03

De ervaring met 9 euro ticket in Duitsland.
In juni, juli en augustus gebruik gemaakt van het 9 euro ticket. Steden bezocht zoals Dusseldorf, Duisburg (wijnmarkt), Oberhausen, Dortmund, Wuppertal, Osnabrück, Munster, Koln, Aken, Mönchengladbach, Koblenz, Frankfurt en Kassel.
Natuurlijk druk, maar bijna altijd een zitplaats gehad, er gaan toch wel veel mensen in een trein. Veel kinderwandelwagens dus gezinnen op reis. De winkels in de centra moeten zeer geprofiteerd hebben van de vele bezoekers.

Reageer
Huub Derksen - 29 augustus 2022 07:55

Wat een geweldig, navolgbaar initiatief was dit! Dit initiatief zou om klimaatverandering een beetje tegen te gaan overal in Europa moeten worden ingevoerd, op zijn minst in de zomermaanden! Wij hebben er van kunnen profiteren van genoten van onze reizen door Duitsland

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger