Duitslandweb logo Duitslandweb

'52 miljoen 9-euro-tickets hebben veel CO2 bespaard'

Kort nieuws - 30 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het 9-euro-ticket, waarmee in de zomermaanden goedkoop met het openbaar vervoer door Duitsland gereisd kon worden, loopt ten einde. Er zijn in totaal 52 miljoen van deze gereduceerde kaartjes verkocht. 'Een groot succes', aldus de Duitse Vereniging van Transportondernemingen (VDV). 

De verkoop van de goedkope maandkaart in juni, juli en augustus heeft een duidelijk effect gehad op het regionale OV, concludeerde de VDV in een videoconferentie met de deelstaatministers van Verkeer maandag. Het 9-euro-ticket werd in tien procent van de ritten gebruikt voor een traject dat anders met de auto was afgelegd. De VDV schat de bespaarde hoeveelheid broeikasgassen op 1,8 miljoen ton CO2. Dat is ongeveer hetzelfde effect als wanneer er een jaar lang een snelheidslimiet zou gelden op de Duitse Autobahnen. 

Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn meer met regionale bussen en treinen te reizen als het ticket eenvoudig en flexibel te gebruiken is. De VDV pleit ervoor dat er snel een opvolger komt voor het 9-euro-ticket. "Als we de Verkehrswende en klimaatverandering serieus nemen, moeten we nu handelen", aldus VDV-topman Oliver Wolff. 

De Duitse regering liet vorige week weten dat er voorlopig geen vervolg voor het 9-euro-ticket komt. De zomeractie was bedoeld om burgers te compenseren voor de hoge inflatie en hoge energieprijzen. Minister van Financiën Christian Lindner (FDP) wil de regeling niet langer financieren. De regering overlegt dinsdag wel over een nieuw lastenverlichtingspakket voor burgers, waarin ook een mogelijk opvolger voor het 9-euro-ticket op tafel ligt. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Vooruitblik: Duitsland in 2023

Vooruitblik: Duitsland in 2023

De oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zullen in 2023 grote thema’s blijven. In Berlijn worden de verkiezingen van 2021 overgedaan. Een overzicht.


Lees meer

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Van 'Zeitenwende' tot energiecrisis: een terugblik op het Duitse nieuws van het afgelopen jaar.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Wie zijn de samenzweerders, die een gewapende staatsgreep wilden plegen in Duitsland?


Lees meer

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Adellijke titels zijn in Duitsland alleen nog voor de sier.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger