Duitslandweb logo Duitslandweb

49-euro-ticket Duits ov niet in alle deelstaten hetzelfde

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Anders dan de naam doet vermoeden, zal het aankomende 49-euro-ticket voor het openbaar vervoer niet in heel Duitsland dezelfde prijs hebben. De deelstaten voeren zelf specifieke voordelen en uitzonderingen in. 

Na veel gesteggel kwamen de deelstaten en de overheid begin dit jaar overeen dat er na het populaire 9-euro-ticket een nieuw gereduceerd abonnement komt voor het openbaar vervoer. Het 9-euro-ticket gold vorig jaar zomer en was bedoeld om burgers te compenseren voor de hoge inflatie en hoge energieprijzen. Het 49-euro-ticket, ook wel Deutschlandticket genoemd, moet vanaf 3 april te koop zijn en vanaf 1 mei in heel Duitsland gelden. Met het digitale abonnement kan voor 49 euro per maand onbeperkt met bussen en regionale treinen worden gereisd.

Het regionale ov is de verantwoordelijkheid van de deelstaten. Nu blijkt dat die met hun eigen uitzonderingen komen. Sommige deelstaten voeren gereduceerde tarieven in voor jongeren, studenten, ouderen of minima. De kosten daarvoor dragen zij zelf. Tagesschau zette per deelstaat op een rijtje hoe het 'Deutschlandticket' eruit ziet

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een Duits gezicht

Een Duits gezicht

Kijken Duitsers echt treuriger? Merlijn Schoonenboom over blikken, kijken en context.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?


Lees meer

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Zwartrijders horen niet in de gevangenis, vindt het Freiheitsfonds. Het riep 15 maart uit tot Freedom Day.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger