Mysterie rond ontvoerde Duitser
Kort nieuws

Achtergrond - 18 december 2007

(18 december 2007) De eergisteren in Afghanistan ontvoerde Harald K. blijkt een wegens financiële malversaties gezochte crimineel te zijn. De autoriteiten staan intussen voor een raadsel: is K. slachtoffer geworden van een politieke gijzeling of van eerwraak?

De uit het Beierse Fürth afkomstige Harald K. werd zondagavond door gewapende mannen uit zijn auto gesleurd en wordt sindsdien vermist. De Afghaanse politie houdt rekening met een misdrijf in de relationele sfeer.

De tot moslim bekeerde K. is getrouwd met een Afghaanse. Zij verliet drie jaar geleden haar echtgenoot om met K. in het huwelijk te treden. Mogelijk is de ontvoering een wraakactie van de verlaten echtgenoot.

Het is al de vijfde ontvoering van een Duits staatsburger in 2007.

Arrestatiebevel

Tegen de 42-jarige Harald K. loopt in Duitsland een arrestatiebevel. K. zou zich onder andere schuldig hebben gemaakt aan computerfraude en het verduisteren van gelden voor een hulporganisatie in Afghanistan.

In de herfst van 2003 werd K. om de computerfraude tot een jaar onvoorwaardelijke celstraf veroordeeld, maar ging in hoger beroep. Tegen de tijd dat zijn beroep diende, vluchtte K. naar Afghanistan. Enige jaren daarvoor had hij al een straf uitgezeten wegens fraude met cheques.

Süddeutsche Zeitung
Hintergründe der Entführung bleiben im Dunkeln

Spiegel
Afghanistan: Verschleppter Deutscher wurde per Haftbefehl gesucht

Die Welt
Wurde Harald K. aus Rache entführt?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger