Duitslandweb logo Duitslandweb

Treinstaking: lange files en steeds meer kritiek op vakbond GDL

Kort nieuws - 20 mei 2015

De megatreinstaking die gisteren inging en een open einde heeft, krijgt steeds meer kritieke en gaat waarschijnlijk voor lange files zorgen. Tweederde van de intercities rijdt niet, van de lokale en regionale treinen valt 40 tot 80 procent uit. Busmaatschappijen en autoverhuurbedrijven kunnen de vraag van reizigers nauwelijks aan. Omdat de staking waarschijnlijk tot na pinksteren duurt, worden de komende dagen lange files verwacht. Kritiek op de machinistenvakbond GDL, die de staking organiseert, is er niet alleen van de Deutsche Bahn en de reizigers, maar ook van de grote Duitse vakbond DGB. Medewerkers van de Deutsche Bahn zijn bang dat ze door de economische gevolgen van de staking hun baan kwijtraken, laat de medezeggenschapsraad van de Deutsche Bahn weten. De DGB vindt dat de GDL met negen stakingen te ver gaat en trekt de doelen van de machinistenvakbond in tijfel. Lees meer bij Spiegel Online en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger