Duitsland in zijn nopjes met WK-loting
Nieuws

Achtergrond - 26 november 2007

(26 november 2007) “De lotingsfee heeft het goed met ons voor”: Duitsland is opgetogen over de loting gisteren voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Die Mannschaft stuit in poule 4 met Rusland, Finland, Wales, Azerbeidzjan en Liechtenstein op relatief eenvoudige tegenstand.

Ook dit keer ontbrak het voetbalminnend Duitsland niet aan het traditionele “lotingsgeluk”, constateren de Duitse kranten unaniem over de loting gistermiddag in het Zuid-Afrikaanse Durban. “Makkelijke opgave voor Duitsland”, kopt weekblad Spiegel, terwijl de Süddeutsche Zeitung groep 4 bestempelt als een "typisch Duitse poule", oftewel een groep die Duitsland zonder noemenswaardige problemen moet kunnen overleven.

De meeste tegenstand verwachten de kranten van het Rusland van de “wereldwijze” trainer Guus Hiddink. Ook bondscoach Joachim Löw, die forfait moest geven voor de loting vanwege een getrokken verstandskies, schat de Russen in als “onze zwaarste tegenstander”. Löw sprak van een “een interessante groep, waarin het duidelijk ons doel moet zijn om eerste te worden.” “We kunnen tevreden zijn”, vatte teamchef Oliver Bierhoff, die voorafgaand aan de loting slachtoffer werd van een beroving, de stemming in het Duitse kamp samen.

De winnaars van de negen kwalificatiegroepen plaatsen zich direct voor het WK, de acht beste nummers twee strijden in barragewedstrijden om de resterende vier tickets. De kwalificatie voor het WK 2010 begint in de herfst van volgend jaar.

Heute.de
Losglück bleibt dem DFB treu

FAZ.NET
Über Russland zur Endrunde ans Kap

Spiegel Online 
Zwerg Liechtenstein und das unbekannte Aserbaidschan

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger