Duitsland krijgt WK-vrouwenvoetbal 2011
Nieuws

Achtergrond - 31 oktober 2007

(31 oktober 2007) Duitsland maakt zich op voor een nieuw zomersprookje, analoog aan het veelgeprezen WK voetbal 2006. Tot grote vreugde van het toekomstige gastland wees wereldvoetbalbond FIFA gisteren het WK-vrouwenvoetbal 2011 aan Duitsland toe.

‘Die Welt zu Gast bei Freundinnen’ grapt de Duitse pers, vrij naar de slogan van het vorige (mannen-)WK ‘die Welt zu Gast bei Freunden’. De uitverkiezing door de FIFA is door de Duitsers met luid gejuich begroet. Op bezoek in India liet kanselier Angela Merkel via een videoboodschap weten zich te verheugen op een nieuw voetbalfeest op Duitse bodem – naar blijkt een probaat middel om het eigen imago in de wereld op te vijzelen.

Aan de uitverkiezing is stevig lobbywerk voorafgegaan van Duitslands bekendste voetbalambassadeur, Franz Beckenbauer. Doorslaggevende argumenten voor de Duitse zaak waren het vlekkeloos georganiseerde WK 2006 en de successen van het Duitse nationale vrouwenelftal, dat dankzij een indrukwekkende reeks overwinningen bezig is het vrouwenvoetbal in Duitsland op de kaart te zetten.

Vorige maand werden de Duitse vrouwen in China voor de tweede maal wereldkampioen. Sinds 1989 wonnen de Duitse vrouwen ook al zes keer het Europees kampioenschap. Alle wedstrijden van het elftal worden live op de Duitse tv uitgezonden.

De slogan van het toernooi wordt een variant op die van het vorige mannentoernooi:  'Wiedersehen bei Freunden - welcome back'.

FIFA.com
Deutschland richtet FIFA Frauen-WM 2011 aus

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger