Duitslandweb logo Duitslandweb

Omstreden bezoek Egyptische president Sisi aan Berlijn

Kort nieuws - 3 juni 2015

President van Egypte Sisi bezoekt vandaag in Berlijn president Gauck en kanselier Merkel. De Bondsregering heeft eerder gezegd de president pas in Duitsland te willen ontvangen als er vrije verkiezingen in Egypte worden georganiseerd. Dat is nog niet gebeurd, toch is Sisi nu te gast in Berlijn. Egypte is belangrijk in de strijd tegen IS en in de conflicten in het Midden-Oosten, benadrukte Merkel vanmiddag tijdens een persconferentie met Sisi. Ook economische belangen spelen een rol, aldus de FAZ. Sisi komt met een zakendelegatie naar Duitsland, er is een grote deal met Siemens gepland. Bondsdagvoorzitter Lammert maakte al eerder bekend Sisi niet te willen ontvangen vanwege de mensenrechtensituatie in het land. Zo zijn Sisi's voorganger Morsi en voormalig parlementsvoorzitter Katatni ter dood veroordeeld. Merkel bekritiseerde vanmiddag op de persconferentie met Sisi de vele terdoodveroordelingen. Er brak tumult uit toen een vrouw met een hoofddoek Sisi toeriep: 'Je bent een moordenaar! Je bent een nazi! Je bent een fascist!' Egyptische journalisten stonden vervolgens op en riepen: 'Leve Egypte!' Lees meer bij FAZ.net (bezoek) en Spiegel Online (tumult bij persconferentie)
Lees ook op Spiegel Online: 'Deutschland verramscht seine Prinzipien'

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger